Dugalić: Banke na oprezu

Predsednik Udruženja banaka Srbije izjavio je kako očekuje da će banke u 2012. biti na oprezu kada je reč o kreditiranju stanovništva i privrede.

Predsednik Udruženja banaka Srbije izjavio je kako očekuje da će banke u 2012. biti na oprezu kada je reč o kreditiranju stanovništva i privrede.

- U uslovima ekonomske krize, banke su opreznije jer je veći rizik da se uzeti krediti kasnije ne vraćaju na vreme - rekao je Dugalić, navodeći da se slaže sa izjavama domaćih zvaničnika da Srbiju očekuje teška ekonomska godina.

- Banke su rigidne u pogledu odobravanja novih kredita i to je sasvim razumljivo ponašanje. Pretpostavljam da će takvu politiku voditi i u narednom periodu - objašnjava Dugalić.

  • Osmi sekrretar SKOJA

    07.01.2012 15:04
    Kako i zasto
    U svetu rade sa kamatom do 5 posto makisamalno a ovde ne pocinju bez 15 posto
  • Vaskez NS

    06.01.2012 12:12
    @Sale
    Ja ne znam šta ovde nije jasno - novac je roba i njegova cena se formira na osnovu ponude i potražnje. U ovoj zemlji "glad" za slobodnim novcem je ogromna a naprotiv toga je "slobodnog" novca malo. Kada se bude više radilo i zaradilo, tada će preteći i za štednju, a na taj način se ubijaju dve muve - ljudima će trebati manje kredita a slobodnog novca će biti više pa će samim tim biti i jeftiniji. Nisu banke krive što je u ovoj zemlji nestašica produktivnog "rada" (čitaj - novca).
  • sale novosadjanin

    06.01.2012 10:18
    @mile
    svaka ti je na mestu !
    ali postoji razlika koja se zove visina kamate i odnos dobijenog kredita i uzete hipoteke.
    ne postoji na svetu kamata od 46-49%.
    samo kod nas,u zemlji prokletih !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.