Podeljena mišljenja o domaćoj i stranoj robi

Više od 40 odsto potrošača u Srbiji radije kupuje i ima više poverenja u domaće proizvode nego uvozne dok je sve više kupaca koji daju prednost jeftinijim proizvodima, pokazalo je istraživanje Ipsos stratedžik marketinga.

Više od 40 odsto potrošača u Srbiji radije kupuje i ima više poverenja u domaće proizvode nego uvozne dok je sve više kupaca koji daju prednost jeftinijim proizvodima, pokazalo je istraživanje Ipsos stratedžik marketinga.

Prema tom istraživanju, blizu 40 procenata potrošača nastoji da kupovinom domaćih proizvoda pomogne srpskoj privredi dok je i sve veći broj kupaca koji imaju poverenje u privatne trgovačke marke. Blizu 50 odsto potrošača u Srbiji smatra da su podjednako kvalitetni proizvodi domaćih trgovačkih marki kao i brendirani, dok 47 odsto misli da su ipak brendirani proizvodi kvalitetniji.

Trećina populacije kupuje jeftinije robne marke, što se pokazalo kao šansa za velike trgovinske lance. Očekuje se da će učešće privatnih robnih marki čiji su proizvodi jeftiniji između 15 i 40 procenata od brendiranih proizvoda rasti i predstavljati jednu od oblasti na koju će se fokusirati trgovci u regionu nekadašnje Jugoslavije.

Istraživanje je pokazalo da je u Srbiji u blagom padu broj potrošača koji svakodnevno idu u malu kupovinu gde pazare robu u vrednosti do 1.000 dinara, ali je za 23 procenta opao broj onih koji jednom mesečno idu u velike kupovine do 10.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.