Radikalizacija štrajka na TV Avala

Na televiziji Avala danas je došlo do radikalizacije protesta, a direktor produkcije Mane Šijan u jednom trenutku se zaključao u prostorijama režije odakle je lično puštao program.

Na televiziji Avala danas je došlo do radikalizacije protesta, a direktor produkcije Mane Šijan u jednom trenutku se zaključao u prostorijama režije odakle je lično puštao program.

U međuvremenu je u zgradu ušla policija, koja je konstatovala da novinari nisu načinili nikakvu štetu, nakon čega je Šijan napustio prostorije režije. Zaposleni najavljuju da postoji mogućnost potpune obustave programa u toku dana, ali da će do te odluke nastaviti da emituju ograničen program u skladu sa štrajkačkom politikom.

Novinari su u zgradu televizije pre dolaska policije ušli na sporedan ulaz, pokušavajući da uđu u prostoriju režije, da bi emitovali program u skladu sa štrajkom. Dolaskom policije situacija se smirila, a štrajk je nastavljen. Radikalizacija protesta zaposlenih u "Avali" podrazumeva da se na svakih sat vremena pušta  obaveštenje u trajanju od tri minuta, da je štrajk na televiziji Avala u toku.

Stalno zaposlenim radnicima nisu isplaćene četiri i po zarade, a honorarcima pet plata. Predstavnik zaposlenih Nikola Vukomanović izjavio je da će od danas biti smanjen i broj emitovanih sadržaja i najavio da će od 10. januara štrajk biti još vidljiviji na programu TV Avala. On je objasnio da su zaposleni odlučili da radikalizuju protest imajući u vidu da vlasnici i dalje ne pokazuju želju da reše bilo koji problem koji je doveo do obustave rada. Vukmanović je kazao i da ne postoji informacija da li su vlasnici od Nove godine stupili u kontakt sa generalnom menadžerkom Bojanom Lekić kojoj je ugovor istekao 31. decembra.

"U ovom trenutku ne postoji ni osoba sa kojom zaposleni mogu da komuniciraju, i dalje nisu uplaćeni doprinosi, pa zaposleni nemaju zdravstvene knjižice, a povećan je dug po osnovu zarada i honorara", rekao je Vukomanović. Niko od nadležnih inistitucija i ministarstva nije odgovorio na apele zaposlenih na TV Avala, kazao je Vukomanović i dodao da će zaposleni od 10. januara predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija u Srbiji izložiti problem.

Novinarska udruženja podržala su štrajk na TV Avala i pozvala vlasnike te televizije - Željka Mitrovića, biznismena Danka Đunića, Ekonomski institut i austrijsku firmu "Grinberg invest" - da udvolje zahtevima zaposlenih.

  • Vojislava

    07.01.2012 18:20
    A vlasnik austrijske firme je verovatno neko naše gore lisr. A ako i nije, može mu se. Država je prodala frekvencu, neko se debelo ugradio i baš ga briga za ugovor i budućnost.
    I tako, ćeraćemo se još.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija