Počeli razgovori Nikolića i naprednjaka o formiranju vlade

Konsultacije predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa predstavnicima Srpske napredne stranke o formiranju vlade Srbije počele su danas u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Konsultacije predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa predstavnicima Srpske napredne stranke o formiranju vlade Srbije počele su danas u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Nikolić je ranije izjavio da će razgovarati sa predsednicima svih političkih stranaka ili bar tri najveće grupacije koje su zastupljene u parlamentu.

On je poručio da vlada mora da bude sastavljena što pre i podsetio da je obećao da će, shodno zakonu i Ustavu Srbije, obaviti razgovore sa predstavnicima parlamentarnih stranaka ukoliko se niko ne pojavi sa dogovorom o parlamentarnoj većini.opštiti da građani žele promene, kao i da će posle tog sastanka socijalistima ponuditi formiranje vlade.

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nakon današnjih konsultacija s predsednikom Srbije, Socijalističkoj partiji Srbije ponuditi da zajedno formiraju vladu. "Mi ćemo da ponudimo socijalistima promene, a ako oni kažu da im je lepše sa Čedomirom Jovanović, mi ćemo da kažemo da poštujemo njihovu volju, mislimo da je to legalno, ali ne i legitimno", rekao je Vučić.

Istovremeno, lider SPS Ivica Dačić je rekao da parlamentarne većine još nema, ali da razgovori sa DS nisu propali i da će biti nastavljeni. Dačić je rekao da će narednih dana tek uslediti "ozbiljni razgovori sa demokratama, a ukoliko oni ne uspeju, tek tada će koalicija SPS-PUPS-JS razgovarati i sa eventualnim drugim partnerima".

Parlamentarni izbori održani su 6. maja, a krajnji rok da Srbija dobije izvršnu vlast je 5. septembar. Prema Ustavu Srbije, parlament nakasnije 90 dana od dana konstituisanja mora da izabere vladu, a u suprotnom će biti raspušten i biće održani novi izbori. Ako se to dogodi, predsednik države će raspisati parlamentarne izbore tako da se oni okončaju 60 dana od raspisivanja.

  • Y

    04.06.2012 14:27
    @ Frckavans...
    Sviđa mi se što ste "frčkava", što ste iz divnog mesta Ade, što - po sufiksu - živite u NS, a o Vašim intrigantnim stavovima rado bih sa Vama neposredno opštio.
  • Bojan

    04.06.2012 13:50
    ove prekoputa sve pohapsiti
    Nadam se da necete formirati vladu ni u ludilu svi zajedno na jednoj gomili ste mnogo smesni xaxaaxaxxaaxaxaxaxxaax
  • toma

    04.06.2012 12:06
    šta to bi SNS... zemljotres, a vi bespomoćni!
    Ipak narod može dobro da pročita kroz redove, draga gospodo Naprednjaci, VI NISTE SPOSOBNI da vodite Srbiju! Gde je to silnio znanje Jorgovanke, od početka je počela saginjati glavum kao noj, od stida što je Nikolić unapred objavio da će joj poveriti mandat predsednika vlade, a ona za to nije sposobna ni spremna. Ovo je već koji ono put da ista gospoda izmiču pred ponudjenom vladavinom i NEĆE JAVNO DA PRIZNAJU DA NISU SPOSOBNI I DA VIŠE NE ZAVARAVAJU NAROD!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija