Železara privremeno obustavlja rad

Rukovodstvo Železare Smederevo najavilo je u utorak da će u prvoj nedelji jula privremeno obustaviti rad druge visoke peći, dok reprezentativni sindikati melatalskog sektora traže da se to spreči i najavljuju sindikalnu borbu u slučaju da obustava rada potraje duže od dve nedelje.
Rukovodstvo Železare Smederevo najavilo je u utorak da će u prvoj nedelji jula privremeno obustaviti rad druge visoke peći, dok reprezentativni sindikati melatalskog sektora traže da se to spreči i najavljuju sindikalnu borbu u slučaju da obustava rada potraje duže od dve nedelje.

"Zbog potrebe promene sistema finansiranja, rukovodstvo Železare Smederevo donelo je odluku da se u prvoj nedelji jula rad na drugoj visokoj peći prebaci na režim tihog hoda", saopšteno je iz te fabrike.

Dodaje se da se u ovom momentu ne može proceniti koliko dugo će Železara ostati na tom režimu rada, odnosno kada će imati dovoljno sirovina da pokrene proizvodnju i da se obezbedi kontinuirani rad visoke peći. "Naša su očekivanja da se to dogodi najkasnije krajem septembra, do kada bi trebalo da bude poznato da li ćemo imati strateškog partnera ili ćemo, ukoliko tender za strateškog partnera ne bude uspešan, uspostaviti dugoročno komercijalno partnerstvo", navedeno je u saopštenju.

Rukovodstvo Železare je istaklo da veruje da će se steći uslovi da se najkasnije krajem septembra nastavi sa proizvodnjom u toj kompaniji, čime bi se obezbedilo snabdevanje domaćih potrošača proizvodima iz njenog asortimana, veći obim izvoza i socijalna sigurnost zaposlenih.

  • kanoli

    26.06.2012 15:16
    To privremeno ce postati stalno, dok je neko ne kupi za x godina... A strateskog partnera nece videti jos dugo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.