Palma: Dačiću naprednjaci ponudili mesto premijera

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić dobio je ponudu od naprednjaka da bude premijer, izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić dobio je ponudu od naprednjaka da bude premijer, izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Marković je to rekao na konferenciji za novinare sa američkom ambasadorkom Meri Vorlik u Jagodini.

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić rekao je da nije upoznat sa tom ponudom i da danas nije bio pozvan na bilo kakve razgovore o formiranju vlade.

I pojedini mediji danas su preneli da su naprednjaci Dačiću ponudili mesto premijera.

Ilić: Vlada do ponedeljka

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je danas da bi nova vlada, čiju okosnicu bi činili Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, a čiji premijer bi bio Ivica Dačić, mogla da bude formirana do ponedeljka.

"Naša koalicija je ovlastila v.d. predsednika SNS Aleksandra Vučića da pregovara u ime koalicije i ti pregovori su krenuli. Mi se nadamo da će to biti brzo i uspešno. Nema posebnih kalkulacija, to su ozbiljne stranke koje imaju ozbiljne kadrove", rekao je Ilić. On je dodao da veruje da je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić saglasan da Dačić bude premijer.

Ilić je rekao da ne očekuje da u direktnim pregovorima Dačića i Vučića bude problema i da je "sasvim realno da se brzo završe, do idućeg ponedeljka".

Lider NS, koja je u koaliciji sa SNS, rekao je da smatra da Ivica Dačić treba da dobije premijersko mesto jer je, kako je naveo, dobro da predsednik bude iz jedne, a premijer iz druge stranke.

  • viva liberta

    26.06.2012 20:33
    Felico - PUKLI PREGOVORI SA DS-om!
    Vladu definitivno formira SNS što će doprineti da se politički funkcioneri koji su se zadnjih 20 godina bavili kriminalom nadju iza rešetaka! "Ako je tako ko ce onda ostati ispred resetaka"
  • 26.06.2012 18:30

    Ovaj narod je je kriv za sve što mu se dešava.
    A dešavaju mu se Palma, Dačić, Nikolić, Tadić, Dinkić i Čeda Jovanović.

  • Felico

    26.06.2012 16:16
    PUKLI PREGOVORI SA DS-om!
    Vladu definitivno formira SNS što će doprineti da se politički funkcioneri koji su se zadnjih 20 godina bavili kriminalom nadju iza rešetaka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.