Sedam godina zatvora zbog smrti deteta

Sud u Jagodini osudio je danas Tanju Bunčić (35) iz Svilajnca na sedam godina zatvora jer je zbog nebrige i nepružanja lekarske pomoći umrla njena šestogodišnja kćerka Anđela.
Sud u Jagodini osudio je danas Tanju Bunčić (35) iz Svilajnca na sedam godina zatvora jer je zbog nebrige i nepružanja lekarske pomoći umrla njena šestogodišnja kćerka Anđela.

"Tanja je kriva što je u svojoj porodičnoj kući ostavila u teškom položaju člana porodice koji nije mogao da brine o sebi, pa je počinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza", rekla je sudija Nataša Savić prilikom izricanja presude.

Savić je pročitala i obdukcijski nalaz stalnog sudskog veštaka, koji je konstatovao da je Anđela bila izuzetno slabo uhranjena i da je njen organizam trošio poslednje rezerve pokušavajući da preživi.

"Uzrok Anđeline smrt je zapaljenje pluća i gušterače, koje je nastalo zbog opšte iscrpljenosti organizma i nepružanja medicinske pomoći. Anđela je trpela bolove jakog intenziteta, a duže vreme bila je nepokretna usled nekorišćenja zglobova", ukazano je u obdukcijskom nalazu.

Nedostatak kože, koja je na pojedinim delovima popucala, i mišića sve do kostiju konstatovao je i mrtvozornik Dejan Stepanović iz svilajnačke bolnice.

Stepanović je na suđenju rekao i da je Tanja insistirala da on razgovara mobilnim telefonom sa njenim ocem Milošem, što je on odbio.

Hraniteljica kod koje je Anđela bila izvesno vreme 2008. godine prijavila je Tanju svilajnačkom Centru za socijalni rad zbog nasilja u porodici. Hraniteljica je tada videla da je detetu polomljena ruka i da ima modrice po čitavom telu. To je konstatovano i u lekarskim izveštajima, ali je Tanja tada prošla nekažnjeno.

  • 27.06.2012 06:47
    "prijavila je Tanju svilajnačkom Centru za socijalni rad zbog nasilja u porodici."
    Kome je prijavila? Ta osoba sve do direktora socijalnog rada koji drži parazite na platnom spisku da odgovara za ubistvo.
    Dosta je državnih parazita, inspektora ... koji dobijaju ogromne plate za nerad. Gde je njihova odgovornost. Samo da su jednom obišli jadnu devojčicu sve bi bilo jasno. Optužujem ih za nebrigu nerad i pomaganje u ubistu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.