U Srbiji 40 radnika godišnje pogine na poslu

Statistika u Srbiji pokazuje da svake godine oko 40 zaposlenih smrtno strada na radnom mestu, a više od 1.000 pretrpi teške povrede na radu.
Statistika u Srbiji pokazuje da svake godine oko 40 zaposlenih smrtno strada na radnom mestu, a više od 1.000 pretrpi teške povrede na radu.

Prema podacima, više od 20.000 zaposlenih godišnje bude lakše povređeno.

Od ponedeljka, 22. oktobra, obeležava se Evropska nedelja bezbednosti i zdravlja na radu pod sloganom "Radimo zajedno na prevenciji rizika". Iz Ministarsva rada, zapošljavanja i socijalne politike cilj kampanje je da u ovoj oblasti pospeši saradanja između poslodavaca i zaposlenih.

Međunarodna organizacija rada procenjuje da svaki dan 6.300 radnika umre od posledica povreda na radu ili bolesti u vezi sa radom, što predstavlja 2,3 miliona smrtnih slučajeva u svetu godišnje.

Prema podacima EUROSTATA, svake godine više od 5.500 radnika u EU izgubi život usled povrede na radu, dok oko 159.000 radnika premine zboh nekog profesionalnog oboljenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija