Usvojen rebalans budžeta Vojvodine

Skupština Vojvodine usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta prema kojem se ukupni prihodi i primanja zajedno sa prenetim neutrošenim sredstvima i ukupni rashodi i izdaci planiraju na ukupnom nivou od 82,58 milijardi dinara.
Skupština Vojvodine usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta prema kojem se ukupni prihodi i primanja zajedno sa prenetim neutrošenim sredstvima i ukupni rashodi i izdaci planiraju na ukupnom nivou od 82,58 milijardi dinara.

Prethodno je bio planiran ukupni iznos od oko 67,58 milijardi, ali je amandmanom vlade Vojvodine u međuvremenu predloženo zaduživanje pokrajine emitovanjem obveznica od 15 milijardi dinara, radi dokapitalizacije Razvojne banke Vojvodine.

Predsednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić izjavio je da to emitovanje obveznica neće biti novo zaduživanje nego "ulaganje kapitala koji će biti u vlasništvu građana Vojvodine". On je takođe istakao da je bilo neophodno da budžet bude "rebalansiran" na planiranom iznosu manjem za nešto više od šest milijardi u odnosu na ovogodišnji pokrajinski budžet jer je, kako je rekao, “republika ostala dužna” pokrajini oko šest milijardi dinara, usvajanjem rebalansa republičkog budžeta.

U nastavku sednice Skupštine Vojvodine poslanici razmatraju predlog poslanika Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržala i pokrajinska vlada, da Skupština Vojvodine predloži dopunu Zakona o budžetskom sistemu, kojom se traže izmene odredbe o definisanju načina obračuna pokrajinskog budžeta.

Tim predlogom zatraženo je da, u skladu sa Ustavom Srbije, pokrajinski budžet treba da iznosi najmanje sedam odsto od ukupnog republičkog budžeta a ne kako je zakonom predviđeno da osnov za taj obračun budu rashodi republičkog budžeta koji se finansiraju iz poreskih prihoda.

Pre skupštinske rasprave o tom predlogu, potpredsednik pokrajinske vlade Dragoslav Petrović je izrazio očekivanje da će ta prva zakonodavna inicijativa Skupštine Vojvodine imati prioritet kod republičke vlade i da će što je moguće pre ući u skupštinsku procedure za dopunu tog zakona.

  • Danica

    26.10.2012 09:27
    Rekao Pajtić...
    Reko Pajtić da je to u interesu građana...pa treba da mu poverujemo! HA HA HA!
  • 26.10.2012 05:56
    okupacija - pljačka - tiranija
    http://imageshack.us/a/img827/5733/vojvodina5.jpg
  • Petar

    25.10.2012 18:29
    @Anonimus
    Pa kad je, kod nas, dobro prošao na izborima!
    Nadam se da će mu uskoro njegovi nositi pomorandže i cigare tamo gde će morati da pazi na sapun kad se bude tuširao!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.