Za ubistvo Novosađanina petorici mladića 19 godina zatvora

Petorica mladića koji su u leto 2011. pretukli Novosađanina Vojkana Morarevića (46), koji je sutradan preminuo od povreda, osuđeni su na ukupno 19 godina zatvora.
Petorica mladića koji su u leto 2011. pretukli Novosađanina Vojkana Morarevića (46), koji je sutradan preminuo od povreda, osuđeni su na ukupno 19 godina zatvora.

Na po šest godina zatvora osuđeni su Goran Nikolić (23) i Nenad Milutinović (25), na četiri godine Nenad Milošev (24), dok su Dragan Avramović (28) i Borislav Kurucić (24) osuđeni na po godinu i po dana zatvora.

Batinaši su prvo Vojkana napali ispred njegove zgrade u Balzakovoj na Limanu 3, a zatim ga kolima odvezli blizu veslačkog kluba Danubius. Tamo su ga tukli bejboz palicom, rukama i nogama.

Iako je Vojkan bio teško pretučen s prelomom rebara, uspeo je da stigne do svog stana, gde je dan kasnije umro usled unutrašnjeg krvarenja zbog pucanja slezine.

  • Pacijent

    29.01.2013 17:28
    Savest
    Interesuje me jesu sudije sudile po savesti ili po zakonu,Strasno.
  • Novosadjanka

    28.01.2013 14:49
    Pitam se pitam?
    Ni u kom slucaju ne zelim da branim sudije i sudstvo (kao sto neko rece; uplaseni, ucenjeni sa vise instance...), ali, zar netreba da se zapitamo sta je sa advokatima koji su zastupali unesrecene, kako su ih oni zastupali?
    Za mene je to pitanje jedno od vaznijih. Nije tajna da se advokati "iza paravana", (bez svedoka) dogovore sa sudijama i kolegama na suprotnoj strani. Igre bez granica, a unesrecene ljude ubede da je bolje da se dalje ne zale, je to traje i trajeeee i sto je najvaznije, jako puno kosta. ???
  • turbo trans

    28.01.2013 12:39
    19 umesto 91
    Zašto se sada građani ne okupe pred sudom ili u centru pa ne protestuju? Zašto gradonačelnik ne organizuje javne tribine i okupljanja? Pa zar je ovo poruka suda na nasilništva i razbojništva koja su u Novom Sadu sve češća i ozbiljnija? Koja je poruka? Budite nasilni i u što većim grupama, pa kad to sve zbrojimo dobićete 19 godina i kad to podelite po glavi učesnika u ubistvu, niko neće ležati više od 2 godine!!! Da ih je bilo malo više, npr. desetorica, mogli su proći i sa prosečnih 1,5 godina u zatvoru, a onda bi ih pustili zbog "dobrog vladanja" posle 12 meseci. Strašno. I ko je taj sudija koji je tako presudio!!??!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.