Čanak svedočio u slučaju Strahinje Miloševića

Pojedini svedoci koji su se zatekli ispred kluba Studio, večeri kada je u tuči povređen košarkaš Partizana Strahinja Milošević, tvrde da je on prvi nasrnuo na obezbeđenje lokala, a ne oni na njega.

Istraga o slučaju napada na košarkaša Partizana Strahinju Miloševića još je u toku.

U četvrtak je svedočio lider LSV-a Nenad Čanak. On je pred sudom izjavio da je u klub te večeri došao privatno. Naime, Čanak je sa društvom u kojem je bio i Strahinjin otac Dušan Milošević, sedeo u separeu. Kada je saznao da je sportista u gradu, rekao je njegovom ocu da ga pozove na piće.

Za ponedeljak 26. april planirano je saslušanje svedoka koje je predložila odbrana.

Strahinja pretio Grobarima

Pojedini svedoci koji su se zatekli ispred kluba Studio, večeri kada je u tuči povređen Strahinja Milošević, tvrde da je on prvi nasrnuo na obezbeđenje lokala, a ne oni na njega.

Milošević se pojavio sa još nekoliko prijatelja u vidno alkoholisanom stanju, vređao je obezbeđenje, pretio im, pozivajući se na Partizan, "Grobare" i uticaj njegovog oca, tvrdi za Radio 021 jedna od devojaka koje su tome prisustvovale.

Incident isprovocirao Miloševićev drugar

Ovom incidentu, kažu svedoci, prethodila je prepirka Miloševićevog druga sa istim obezbeđenjem koje nije htelo da ga pusti u klub preko reda. Mladić je zapretio da ima uticajne prijatelje i da će ih pozvati da mu "srede" ulazak. Taj uticajni prijatelj bio je košarkaš Milošević.

Prema rečima devojke koja se u tom trenutku zatekla ispred Studija, iz kluba je izašao stariji čovek, pretpostavlja se Strahinjin otac, koji je pokušao da ga smiri, ali nije uspeo. "To se sve brzo izdešavalo, bilo je brzo gotovo oni su otišli, on je i dalje onako usput dobacivao kako ni ne slute šta će im se desiti. Govorio je: Možete slobodno da idete kućama, od sutra niko ne radi ovde, već ste večeras dobili otkaz, sutra vam je zatvoren klub", kaže devojka koja je svedočila događaju.

"Pošto se sve prilično brzo izdešavalo, ne znam kada je Milošević uspeo da zadobije takve povrede", pita se ona i dodaje da nije videla nikakve šipke niti gajbe kojima je navodno košarkaš pretučen, a kako su prenosili pojedini mediji. Neposredno nakon ovog događaja, Strahinja Milošević izjavio je da je on pokušao da smiri situaciju, ali je obezbeđenje lokala nasrnulo na njega.

Nezvanično, desetak dana pre ovog sukoba, Strahinja Milošević je sa prijateljima  provocirao obezbeđenje još jednog novosadskog lokala, što je prošlo bez incidenata.

Advokat najavio žalbu Ustavnom sudu

Advokat osumnjičenih za napad na košarkaša Miloševića, Milan Latinović podneće žalbu Ustavnom sudu Srbije.

Latinović će zbog povrede prava na pravično suđenje, paralelno tužiti i državu, Sudu za ljudska prava u Strazburu. Latinović se odlučio za to, jer se njegovi klijenti terete za nasilničko ponašanje na sportskim terenima i javnim skupovima, za šta on kaže da je ortodoksna glupost.

"Ja sam se žalio, jer nije reč o sportskim terenima niti o tom krivičnom delu. Treba ispitati da li se radi o javnom skupu. Ja mislim da je svakom jasno šta označava pojam javnog skupa", izričit je Latinović. On kaže da se privatno organizovanje koktela ne može smatrati javnim skupom u krivično pravnom smislu i da se zbog toga njegovi klijenti nalaze u mnogo gorem krivično procesnom položaju nego što bi trebalo.

Podsećamo, za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu, to jest za napad na košarkaša "Partizana" početkom ovog meseca, osumnjičeni su Damir M. (28) iz Odžaka i Novosađani Mihajlo S. (27) i Goran B. (33), dok je osumnjičeni Bojan M. uhapšen i nalazi se u pritvoru. Gojko Ć. (27) se tereti da je pružao pomoć učiniocima posle krivičnog dela, ali je pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

  • Alisa

    16.05.2010 00:24
    Ja ne znam zasto su svi toliko zaprepasceni sto se zakon ne primenjuje jednako za sve. Meni je ovo postalo kao dobar dan.Kad ste poslednji put culi za neku odluku koja je u skladu sa zdravim razumom? ................... Znam, ne mogu ni ja da se setim!!! TUGA!!!!
  • ...

    25.04.2010 16:51
    a zasto su ucestvovali u tim tucama ranije? to im je posao... svi znamo koliko problema pravi vecina pijanih gostiju... sta bi bilo kad bi dopustili da svako radi sta hoce?! a ovolika frka se napravila samo zato sto je ovaj put to bio Strahinja Milosevic....wow...
  • Zoran021

    24.04.2010 18:54
    zatvor za huligane!!!
    Huligane i siledžije koji maltretiraju i tuku goste treba zatvoriti i proterati iz Vojvodine!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija