Za pokušaj ubistva 26 godina

Safet Čalopek (41) i Milo Joksimović (50) osuđeni su zajedno na ukupno 26 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva predsednika Borda direktora kompanije ''Sunoko Srbija'' Spiridona Pirgidisa.

Safet Čalopek (41) i Milo Joksimović (50) osuđeni su zajedno na ukupno 26 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva predsednika Borda direktora kompanije ''Sunoko Srbija'' Spiridona Pirgidisa.

Čalopek je dobio 12, a njegov saučesnik Joksimović 14 godina. Joksimoviću je izrečena jedinstvena kazna pošto je za teško ranjavanje grčkog biznismena zaradio 12, a za nošenje oružja prilikom hapšenja još dve godine i šest meseci zatvora. Takođe, obojici okrivljenih produžen je pritvor u novosadskom Okružnom zatvoru.

Otežane okolnosti

Izričući presudu, predsedavajuća krivičnim većem Zlata Rodić-Knežević rekla je da je minimalna kazna za ovo delo deset godina zatvora, a da je sud, kao otežavajuću okolnost, cenio i činjenicu da su Čalopek i Joksimović i ranije krivično osuđivani. Ona je rekla da je ovaj zločin izveden na težak i drzak način, kao i da je tom prilikom povređen strani državljanin koji će ceo život praktično ostati invalid.

Razbojništvo, pljačka, pucnjava

Čalopek, Joksimović i još jedna, za sada nepoznata osoba, tokom noći 28. aprila prošle godine upali su u vilu na Tatarskom brdu, šutirali i psovali Pirgidisa tražeći novac na srpskom i engleskom jeziku. Razbojnici su u žrtvu ispalili šest metaka i potom pobegli sa dva mobilna telefona, 200 evra, 10.000 dinara i luksuznim ručnim satom. Čalopek i Joksimović uhapšeni su pola godine kasnije (kod Joksimovića pronađen pištolj), dok se za trećim učesnikom i dalje draga.

  • iskka

    11.02.2011 13:46
    uzas
    para vrti gde burgija nec, curka uzela pare pa za pokusaj sudi tolike godine....
  • 03.05.2010 08:01
    IPAK mi se čini da justicija koja stoji na stolu sudije sa dva prezimena NEMA povez preko očiju ... a rekao bih i da je uzela kredit justicija
  • ko im kriv!!!!

    30.04.2010 15:08
    Da su znali za Audi, ne bi koristili pistolj, verovatno bi vec izasli ili se branili sa slobode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija