AFANS: Nismo napali radikale

Antifašistička akcija Novog Sada (AFANS) nema nikakve veze sa napadom na aktiviste Srpske radikalne stranke, koji se dogodio u nedelju uveče u Novom Sadu, kaže za Radio 021 aktivista ove organizacije, Petar Atanacković.

Antifašistička akcija Novog Sada (AFANS) nema nikakve veze sa napadom na aktiviste Srpske radikalne stranke, koji se dogodio u nedelju uveče u Novom Sadu, kaže za Radio 021 aktivista ove organizacije, Petar Atanacković. On dodaje da ga ne bi čudilo da je cela priča oko napada izmišljena zarad političkih ciljeva.

Atanacković navodi da se ova organizacija bavi edukacijom i promovisanjem antifašističkih vrednosti i da nemaju nikakve veze ni sa jednom od političkih partija u zemlji.

"Antifašistička akcija Novog Sada nema veze ni sa jednom partijom, pa tako ni sa njihovim predizbornim kampanjama ili ovakvim incidentima gde se grupa radikala okliznula na koru od banane", naglašava Atanacković.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove osudili su napad na aktiviste Srpske radikalne stranke koji se desio u nedelju uveče u Radničkoj ulici.

Visoki funkcioner radikala Milorad Mirčić izjavio je da su pretučena dva mladića i dve devojke koji su se vraćali sa izbora u Žablju, a napala ih je grupa od 15 do 20 huligana. Jedan mladić je zadobio teške telesne povrede, istakao je Mirčić i dodao da su napadači članovi Antifašističke akcije Novog Sada i da su bili naoružani kamenicama, lancima i noževima.

On je zatržio od nadležnih organa da pronađu napadače, a od političkih stranaka da reaguju i na takva događanja.

LSV je povodom ovog događaja najavila veliku stranačku kampanju za viši nivo bezbednosti u Novom Sadu.

  • SALE

    15.05.2010 16:19
    NAPOLJE
    radikale napolje iz nase vojvodine.
    podrzavaju ih samo oni koje su ovde prisilno naselili 90-tih.
    i umesto da ovi sto su dosli shvate da ih je politika srs dovela do toga da napuste svoja ognjista obecavajuci im nebuloze zvane granice srbije kod italije,oni ih jos i podrzavaju.
    nije mi ih zao ni jednih ni drugih jer treba da znaju da domacinski,VECINSKI,zivalj nikada nece prihvatiti politiku srs.
    a sto se mene tice,vodite srs tamo odakle ste dosli.
  • musashi

    12.05.2010 16:14
    @Respect
    Sramota je da takvi ka ti postoje u Vojvodini.
  • dosla maca na vratanca

    12.05.2010 13:01
    Sta se zalis Mircicu, koliko ste samo vi radikali izazvali patnje ljudima i to sve pod pokroviteljstvom sps i jul-a, ne veruje da su se huliganski ponasali antifasisti, sve mi lici na radiklsko ponsanje,podmetanje noge drugoj osobi, ah da nije noga nego kora od banane.Troje ljudi napalo 15 do 20 huligana, ma nemoj mi reci, to je taktika i strategija radikala, oni su tako mocni kada su coporativni. Radikale je trebalo odavno zabraniti, to je jedno zlo,gore nego svi kanceri i kuge zajedno.
    Sto se tice nasilja u nasem gradu, tu LSV je trebalo odavno da se oglasi da reaguje,mnogo je neduznih gradjan maltretirano od strane kojekakvih bitangi, ne znam zasto bas da pocnu sa "ugrozenim"radikalima,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.