Prijava protiv direktorice

Otac jednog od dečaka koga je nastavnik Ivan M.Š. seksualno zlostavljao, podneo je prijavu prosvetnoj inspekciji protiv direktorke škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, Dušanke Nalić.  
Otac jednog od dečaka koga je nastavnik Ivan M.Š. seksualno zlostavljao podneo je prijavu prosvetnoj inspekciji protiv direktorke škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, Dušanke Nalić. Kako kaže podnosilac prijave, ona je odgovorna jer nije ranije reagovala na neprikladno ponašanje nastavnika.

On dodaje da direktorica možda nije znala da je u pitanju pedofil, ali da je dobro znala da je alkoholičar i da svaki dan pijan dolazi na posao, a nije ništa uradila da ga udalji sa nastave.

Da je napravljen veliki propust u radu, slaže se i pokrajinski sekretar za obrazovanje, Zoltan Jegeš. Prema njegovim rečima, nije moguće da se nešto tako stravično dešava u školi, a da direktorica ne zna apsolutno ništa.

Jegeš dodaje da će poslati inspekciju u ove škole, koja će pokazati da li je neko od zaposlenih znao šta se dešava, a nije to prijavio nadležnima. Ukoliko se pokaže da postoji i najmanja mogućnost zataškavanja ovog zločina, pljuštaće otkazi i disciplinski postupci, najavljuje Jegeš.

U novosadskoj policiji kažu da su otkrili da je osumnjičeni i ranije činio iste stvari i da će, čim prikupe konkretne dokaze, njih predočiti tužiocu. Do tad, istraga se nastavlja.

  • inspekcija

    16.05.2010 11:52
    Sve novosadske skole iziskuju temeljnu proveru inspekcije, pocev od osmogodisnjih skola pa nadalje.Novosadske osnovne skole,srednje skole... su koloritne,ima prosvetara koji su seksualno nastrane licnosti,alkoholicari,predavaci koji ne vole decu ili selektivno po godinma, neki ne vole od 7 do 15 a neki od 15 pa nadalje neki to javno ispoljavaju, a neki imaju maske, neki od njih umeju da vrse selekciju po imovinskom stanju,boji koze, naciji vereispovesti... svega ima kod nasih prosvetnih radnika, samo malo treba oslusnuti.Bojim se da ce se sve svesti na zelje gospodina Zoltana Jegesa
  • proveriti

    16.05.2010 11:51
    Tacan je komentar od @Mama, uvek je to tako bilo,samo sto nekada direktor nije mogao da otpusti takvog prosvetnog radnika iz svoje skole,jer je nedolicni prosvetar bio zasticen zakonm kao samoupravljac.Ne znam da li je doticni nastavnik nekada predavao u OS "Nikola Tesla" na Telepu-godine i sve ostalo asocira da je to taj nastavnik bio je na zameni,kada sam predocila kao roditelj, nedolicno ponasanje nastavnika geografije par nastavnica je reklo da se to zna isto tako da nije tajna da po novosadskim skolama predaju i koleginice koje vole devojcice, s tim sto su im vezan ruke,jer je zakon takav kakav je, te ti prosvetni radnici samo uskacu kao zamene itd....
  • tata

    15.05.2010 20:43
    nemogu da verujem sta decu uce u skoli i jos da ima takvih nastavnika koji seksualno zlostavljaju decu.Bolest za tog nastavnika treba dozivotna kazna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.