Za sada bez dokaza o prikrivanju zlostavljanja

Prosvetni inspektori uzeli su protokole o bezbednosti, kao i izjave od direktorki i zaposlenih u osnovnim školama "Jovan Dučić" i "Veljko Vlahović", povodom slučajeva seksualnog zlostavljanja dece, za koje je osumnjičen nastavnik geografije Ivan M. Š.

Prosvetni inspektori uzeli su protokole o bezbednosti, kao i izjave od direktorki i zaposlenih u osnovnim školama "Jovan Dučić" i "Veljko Vlahović", povodom slučajeva seksualnog zlostavljanja dece, za koje je osumnjičen nastavnik geografije Ivan M. Š.

Kako je za Radio 021 izjavila načelnica prosvetne inspekcije Ljubica Srđanov, eventualne mere protiv direktorki i zaposlenih u školama, zbog eventualnog prikrivanja zlostavljanja, mogu se očekivati nakon utvrđivanja činjeničnog stanja, koje je u toku. "Ali pošto je istraga u toku, znate da slučaj ispituje istražni sudija, onda mi ne smemo baš nešto jako mnogo sada da radimo, jer bi to bilo suprotno zakonu", objašnjava načelnica prosvetne inspekcije.

Ljubica Srđanov kaže da inspekcija za sada nema dokaze da je bilo ko u školama prikrivao zlostavljanje dece, te da su svi zaposleni u petrovaradinskoj školi "Jovan Dučić" potpisali da nisu znali šta s učenicima radi nastavnik geografije. Ona očekuje da se povodom ovog slučaja roditelji zvanično obrate inspekciji, te da o eventualnim razrešenjima direktorki mogu da se izjasne školski odbori.

Kako saopštavaju iz šangajske škole "Veljko Vlahović", ovih dana se održavaju sastanci školskih organa i roditelja, a uslediće i razgovori s učenicima viših razreda, kako bi im se pružila podrška. U ovoj školi dodaju da će podneti izveštaje svim nadležnim državnim institucijama, intenzivirati saradnju s policijom i Centrom za socijalni rad, te da će pojačati kontrolu svih oblika nastave i vannastavnih aktivnosti.

Dodajmo da u prosvetnoj inspekciji protiv pritvorenog nastavnika postoji prijava zbog alkohola, ali je reč o prijavi samo jednog roditelja i to od pre sedam godina. (D.S.)

  • Robin

    20.05.2010 10:43
    Batamane
    Znam sigurno recenica koju si citirao nije tako izrecena.Mislim da je glupo pausalno sada napadati svakoga.Mada moje misljenje da bez obzira koliko god se nije moglo naslutiti direktori bi trebalo da podnesu ostavke.
    Kakve veze ima skola Vasa Stajic?
  • am

    19.05.2010 07:49
    ispovest oca decaka
    ispovest oca decaka:

    http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/189978/Nastavnik-pedofil-pretio-mom-sinu-da-ce-nas-pobiti
  • Batman

    19.05.2010 07:08
    "...onda mi ne smemo baš nešto jako mnogo sada da radimo..." Šta reći. Nadam se da ovo jesu reči prosvetne inspektorke, jer ovakvim sastavom i kvalitetom rečenog govori sve...Inače, ne znam kako stiže da radi gđa Srđanov. Toliko posla......Te Svetozar Marković, te Petrovaradin, te uskoro Vasa Stajić OPET.....Tc, tc, tc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.