Ukinuta presuda protiv korumpiranog profesora

Apelacioni sud je ukinuo presudu na godinu dana zatvora protiv profesora Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" Vlaste Veselinovića (47), saznaje Radio 021.
Apelacioni sud je ukinuo presudu na godinu dana zatvora protiv profesora Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" Vlaste Veselinovića (47), saznaje Radio 021.

Veselinović je prošlog juna osuđen u Okružnom sudu zbog primanja mita, ali je sve vreme posle toga redovno radio u školi. Opravdanje uprave škole da on radi jer presuda nije bila pravosnažna, ispostavilo se realnim, budući da je profesorova žalba na kraju usvojena.

Slučaj je vraćen u Viši sud, a, kako saznajemo, novi termin za suđenje još nije zakazan.

Plaćen za popravni

Podsetimo, Veselinović je 22. avgusta 2007. godine zahtevao i primio novac od Suzane B. da bi njen sin položio popravni ispit iz predmeta "Osnove elektrotehnike". U optužnici je navedeno da je za to dobio 400 evra.

Sud mu je prošle godine izrekao i zabranu obavljanja profesorskog poziva na dve godine od dana pravnosnažnosti presude.

  • Lalla

    21.05.2010 13:43
    eto toliko
    Eto toliko o reformi sudstva i casnim namerama
    reforme!!!
    Bravo Ministarka Malovic!
    Ali od koga je,a od G-17 je,sta se moglo vise
    ocekivati?!?!?!!!!...
    Vozi Misko!!!
  • prosvetar

    21.05.2010 08:43
    apelacioni sud
    apelacioni sud poništio i ovu presudu!!!! Pustili tatinog sina iz zatvora, a garant će ga osloboditi i od tih pišljivih 4 godine; a evo sad i ovaj apsurd. Pa kako onda očistiti prosvetu? Riba se čisti od glave a to je ovde SUDSTVO
  • 21.05.2010 08:29
    Treba izbaciti sve što ne valje i iz policije, zdravstva, sudstva, univerziteta, politike, privrede...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.