Anti-vandal šahtovima protiv lopova

U Novom Sadu se godišnje ukrade oko 300 poklopaca za vodovodne šahtove, što "Vodovod" košta tri miliona dinara.

U Novom Sadu se godišnje ukrade oko 300 poklopaca za vodovodne šahtove, što "Vodovod" košta tri miliona dinara. Direktor "Vodovoda", Branko Bjelajac, kaže da se od sume za koju se menjaju šahtovi i plaćaju odštete povređenim sugrađanima godišnje mogu regenerisati dva do tri bunara.

Vodovod je počeo da stavlja nove poklopce koje je teže ukrasti i prodati, a Bjelajac kaže da bi policija morala efikasnije da reaguje. "Ne može se objasniti da do sada nije uhvaćen niko ko je to radio, jer to nekome mora da se proda i neko mora to da otkupi, a to u Novom Sadu može desetak ljudi", navodi Bjelajac.

Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, ocenjuje da su posledice krađe šahtova mnogo teže od finansijskih i da je značajno da se izdvoji novac da se šahtovi svih preduzeća zamene. "Ja ću već danas od inspekcije tražiti da Komunalna inspekcija više radi svoj posao i da proba da pronađe počinioce, odnosno one koji otkupljuju poklopce", rekao je Jovanović.

Od sada će "Vodovod i kanalizacija" na svaki šaht koji se menja stavljati anti-vandal poklopce, a zamena svih šahtova u gradu će sigurno potrajati nekoliko godina.

  • Pedja

    30.05.2012 08:50
    Zanimljivo. Dok nije postojala komunalna policija manje su se krali poklopci od šahtova. Još samo da neko objasni čemu služi komunalna policija.
  • milojko

    16.06.2010 12:50
    poklopci sahtova i dr.
    Ipak nije sve u novcu:šta kad upadne neko dete ili odrasla osoba u otvoren šaht,koliko je to para?policija bi morala da hapsi lopove i huligane koji svojom obešću ugrožavaju ljude,kao i pojedini vlasnici otpada koji ovakvu robu otkupljuju.NADLEŽNI, MRDNITE MALO I REAGUJTE!
  • 16.06.2010 05:43
    :-)
    Šarić !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.