Poništena smena predsednika opštine Irig

Upravni sud poništio je odluku Skupštine Opštine Irig na kojoj je prošle nedelje smenjen predsednik opštine i izabran novi.
Upravni sud poništio je odluku Skupštine Opštine Irig na kojoj je prošle nedelje smenjen predsednik opštine i izabran novi.

Nova vladajuća većina koju predvodi Srpska napredna stranka 28. januara smenila je predsednika Opštine Irig Vladimira Petrovića (DS) i predsednika Skupštine Miroslava Ivanovića (JS), potvrdio je "Blicu" pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

Za novog predsednika Opštine izabran je Stevan Kazimirović, bivši Petrovićev zamenik, i do skupštinske sednice lokalni funkcioner DS koji je prešao u SNS, dok je za novog predsednika Skupstine izabran Vladislav Ilkić iz LSV-a.

SNS do te sednice Skupštine nije imala nijednog odbornika, a dan ranije formirala je je odborničku grupa od devet članova koji su iz DS prešli u SNS, a u međuvremenu još jedan odbornik učlanio se u njihovu stranku. Novu koaliciju u ovoj opštini čine naprednjaci, LSV i socijalisti koji imaju 14 od 20 odbornika koliko čini SO Irig.

Bugarski je upozorio čelnike lokalnih samouprava da moraju da poštuju presude Upravnog suda kojima se osporavaju donete odluke u lokalnoj samoupravi Irig.

"Poštovanje zakona je preduslov bez koga nema funkcionalne administracije na lokalu, a mi smo sada svedoci da Upravni sud donosi presude kojima se osporava zakonitost odluka na lokalu. Na žalost, sve ukazuje da su one prouzrokovane nerealnim i često nasilnim političkim ambicijama, silom pod kojom se čak i zakonski okviri pogrešno interpretiraju", upozorio je Bugarski u saopštenju za javnost.

Pored slučaja sa izborom novog predsednika Opštine Irig, Bugarski je ukazao i na slučaj u Somboru, gde se "odluka Upravnog suda ne poštuje od strane lokalnih samouprava, a republičko ministarstvo ne reaguje iz čisto političkih razloga".

  • jel

    07.02.2015 18:08
    potreban jopet
    jogurt,ali oklen?
  • 07.02.2015 17:32
    Ne da se Vojvodina da je đavoli uzjašu opet!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.