Čorba: SVM sprovodi diktaturu u medijima

Demokratska stranka vojvođanskih Mađara smatra da je pravo vojvođanskih Mađara na informisanje već godinama u stegama jednopartijskog monopola Saveza vojvođanskih Mađara i diktature koju SVM sprovodi nad uređivačkom politikom.
Demokratska stranka vojvođanskih Mađara smatra da je pravo vojvođanskih Mađara na informisanje već godinama u stegama jednopartijskog monopola Saveza vojvođanskih Mađara i diktature koju SVM sprovodi nad uređivačkom politikom.

"Ovako jednostrano i potčinjeno informisanje nismo iskusili još od vladavine po zlu čuvenog Božovića, Miloševićevog potrčka koji je pogrdno nazivan glavnim urednikom Vojvodine. Opšte sivilo u javnom životu doprinosi beznađu među vojvođanskim Mađarima, potaknutom ekonomskom, socijalnom i političkom besperspektivnošću", smatra DSVM.

DSVM je u saopštenju, potpisanom od predsednika stranke Bele Čorbe reagovala na izjavu Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta na Srbiju o stanju medijskih sloboda u Srbiji.

DSVM izražava bojazan da će reči izvestioca ostati mrtvo slovo na papiru, usled međupartijskih dogovora. Čorba u saopštenju poziva mađarske poslanike u EP da se bave stanjem medija u Srbiji, a pre svega sudbinom lokalnih radio stanica čiji su osnivači lokalne samouprave, a emituju program i na mađarskom, jer "im je opstanak upitan".

U saopštenju se navodi da je SVM u parlamentu Srbije u zamenu za neobavezujuće ministarsko obećanje, a da bi udovoljio SNS, glasao za medijske zakone koji su štetni za Mađare.

DSVM poziva Andora Delija, koji predstavlja SVM u poslaničkoj grupi Fidesz-KDNP u EP da se oglasi povodom ovog pitanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.