Roditelji ne puštaju decu u školu zbog nasilnog učenika

Učenici petog razreda Osnovne škole "Zdravko Čelar" u Čelarevu već četiri dana ne dolaze na nastavu, jer ih roditelji ne puštaju u školu.
Učenici petog razreda Osnovne škole "Zdravko Čelar" u Čelarevu već četiri dana ne dolaze na nastavu, jer ih roditelji ne puštaju u školu.

Oni su odlučili tako zbog učenika koji ispoljava nasilje prema ostalim učenicima iz tog razreda.

Direktor škole Milkan Mrđa tvrdi da je reč o izuzetno inteligentnom učeniku, koji veoma dobro poznaje svoja prava, ali ne prihvata obaveze, ne poštuje autoritet nastavnika, a prema učenicima je nasilan. Škola je pokušala da mu pomogne i o svom trošku je organizovala odlaske kod pedagoga i psihologa u Novom Sadu, ali on ne prestaje sa nasiljem prema svojim drugovima.

Tim povodom, škola će sutra organizovati takozvanu konferenciju slučaja, na kojoj će socijalni radnici, pedagozi, psiiholozi i roditelji đaka, ponovo pokušati da reše taj problem.

  • Y

    19.03.2015 19:38
    "batina je iz raja izašla" (3)
    Hoćeš da maltretiraš, ubijaš, a nikakve mere ne pomažu, zašto bismo se doveka bavili tobom, i "anamnezom" tvoje bolesti, a na nesreću tvojih sadašnjih, i budućih, žrtava? Nestani iz društvene zajednice, zauvek. I gotovo! Da li štitimo "prava" nasilnika, ili štitimo prava ljudi na normalan život? Ovo deluje pojednostavljeno, ali sušina je u sledećem: nisi li u stanju da živiš u uređenoj zajednici, ne treba u njoj da postojiš.
  • Y

    19.03.2015 19:30
    "batina je iz raja izašla" (2)
    Može se raspravljati da li nam je rak nastao zato što smo pušili, jeli hranu punu pesticida, nitrata, fosfata i nitrita, ali se ne raspravlja da li je potrebna radikalna terapija (potpuna promena životnih navika, zračenje, operacija). Tako bi trebalo da bude i u društvu. Tamo gde ne pomažu ljubav i razumevanje, neće pomoći ni batina. Pomoći će adikalna terapija - izopštavenje malignih pojedinaca iz društva, na duže vreme, ili za uvek. Tj. - radni logori, zatvori, ili najradkalnija mera (da je ne navodim).
  • Y

    19.03.2015 19:23
    "batina je iz raja izašla" (1)
    Mnogi koji citiraju ovu izreku ne shvataju njen smisao: batina je iz raja izašla zato što NE VALJA (a ne suprotno). No ipak, potpuno je blesavo baviti se anamnezom nečijeg agresivnog ponašanja ("nesrećno detinjstvo","mama bila ovakva i onakva", "tata bio alkoholičar" i sl.; neka deca iz razorenih brakova postaju primerni pojedinci, a neka iz sasvim uređenih porodica - nepopravljivi krimosi). Često savršeno vaspitanje, more ljubavi i razumevanja, pomoć porodice i društvene zajednice, ostaju bezuspešni u slučajevima neiskorenjive agresivnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina