Najbogatiji hrvatski biznismen posle "Dijamanta" kupuje uljaru iz Šida

Vlasnik hrvatskog "Agrokora" Ivica Todorić, posle kupovine "Dijamanta" iz Zrenjanina, kupuje još jednu uljaru u Srbiji. 

Vlasnik hrvatskog "Agrokora" Ivica Todorić, posle kupovine "Dijamanta" iz Zrenjanina, kupuje još jednu uljaru u Srbiji.

Najbogatiji hrvatski biznismen, koji je u Srbiji vlasnik šest preduzeća, hoće da preuzme i kompaniju "Victoriaoil", uljaru iz Šida, koja je prisutna sa brendom "Iskon".

Todorić je na srpsko tržište ulja ušao 2004. godine kupovinom zrenjaninske fabrike koja je godinama držala više od trećine tržišta. Kako prenosi Blic, Todorić hoće "Iskon" ulje jer ga koristi kao sirovinu za proizvodnju robne marke "K plus". Cena transakcije nije poznata jer "Victoriaoil" nije na Beogradskoj berzi, pa je teško govoriti o tržišnoj vrednosti.

Iz "Agrokora" su potvrdili zainteresovanost za ovu kompaniju koja godišnje preradi blizu 220.000 tona suncokreta i više od 85.000 tona soje, a ima 300 zaposlenih.

Podsetimo, "Agrokor" u Srbiji zapošljava 7.000 radnika kroz brendove: "Frikom", "Dijamant", "Multivita", "Mivela"... Taj koncern vlasnik je i kompanija Merkator i Idea.

"Viktorijaoil" godišnje preradi blizu 220.000 tona suncokreta i više od 85.000 tona soje. Od 2009. godine otkad postoji brend "Iskon", poseduje najmoderniji pogon za proizvodnju suncokretovog ulja na Balkanu.

  • erveze

    20.03.2015 19:08
    @novosadjanin-biodizel
    "zasto Viktoria ne vrati drzavi..."
    To pitanje postavi udovici.
  • autohtoni

    20.03.2015 13:12
    ali pravi
    Još jedno ulje koje neću kupovati!

    Ne zbog nacionalnosti, to mi ne smeta, već zbog još jednog konglomerata kome su ljudi kao mi statistički podatak.

    Zbogom IDEA (Merkator i Rodić), Zbogom Iskon, a odavno zbogom Dijamant!

    Ne želim dobrovoljno da rizikujem svoj, i život svoje dece.

    Kako je po Ustavu moguće da strani državljanin bude vlasnik skoro cele zemlje uz Dunav prema Hrvatskoj? Zar nije zabranjena prodaja stranim državljanima? Pitanje je prvenstveno za Pajtića, pošto je on regulisao "pravne zavrzlame", a onda i za ove što bezrezervno brane taj Ustav!
  • 20.03.2015 12:58
    e moji krajisnici!
    i ovde i tamo radite za todorica!!ali, tamo bi bar imali troduple plate!!pa, vi sad vidite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.