Zrenjanin: Livci očekuju pomoć države

Predstavnici dva sindikata zrenjaninske fabrike "Radijator" i menadžment te firme, pozvani su da danas dođu na razgovore u Beograd u Ministarstvo privrede.
- Oba sindikata u "Radijatoru" dobila su poziv da pošalju predstavnika na razgovore u Ministarstvo privrede, a očekujemo da nas tamo primi ministar Željko Sertić i da ga upoznamo sa problemima sa kojima smo suočeni - kaže predsednik Samostalnog sindikata u "Radijatoru" Željko Šojić, koji će se, kao i Dragan Milošević, predsednik sindikata "Nezavisnost" u toj firmi, odazvati pozivu iz ministarstva.
 
Sastanku u ministarstvu trebalo bi da prisustvuje i generalni direktor "Radijatora" Nedeljko Grubeša, ili neko drugi iz upravljačke strukture firme.
 
- U petak nije bilo okupljanja radnika pred Gradskom kućom, već smo ih u telefonskim kontaktima informisali o svim dešavanjima i razvoju situacije - napominje čelnik Samostalnog sindikata.
 
Podsetimo, Samostalni sindikat "Radijatora" organizovao je 3. januara okupljanje radnika pred Gradskom kućom, tražeći podršku od lokalne samouprave. Iz sindikata je odaslat dopis državnom vrhu, sa zahtevom za hitan prijem, zbog katastrofalnog stanja u ovoj firmi. U zahtevu je navedeno da poslodavac u dužem vremenu kasni sa isplatama zarada i drugih primanja i da se isplata obavlja u delovima i selektivno.
 
Sindikati se žale i da poslodavac duže vreme ne uplaćuje doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje i da su zaposleni ostali bez overenih zdravstvenih knjižica. 
 
Proizvodnja u fabrici je obustavljena, struja je isključena 7. decembra prošle godine, a odugovlači se i sa usvajanjem unapred pripremljenog plana reorganizacije. Iz svih tih razloga, 500 radnika je u štrajku od 11. decembra prošle godine, ali su istrajni u zahtevima da poslodavac izmiri obaveze prema njima i pokrene proizvodnju.
 
Autor: Dnevnik

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina