Subotica: Protivgradnoj službi smanjena plata - niko ne želi da radi

Subotica i okolina nisu spremni da brane useve od grada jer se još ne zna kako će biti organizovan rad 23 protivgradne stanice.
Lokalna samouprava je obezbedila novac za protivgradne rakete, ali o radu protivgradnih stanica, koje su u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, se još ništa ne zna, objašnjava član Gradskog veća za poljoprivredu Šimon Ostrogonac.
 
-Niko nam nije dostavio informaciju o tome kako će biti organizovan rad 23 protivgradne stanice i čekamo obaveštenje od MUP-a. Prošle godine nije bilo dovoljno novca u republičkom budžetu i samo je deset stanica radilo. Zarade strelaca su smanjene sa 5.000 na 2.000 dinara ili oko 16 evra, i niko nije želeo da radi taj posao za tako malo novca - ističe Ostrogonac.
 
U Gradskoj upravi napominju da je dodatni problem i blizina državne granice, jer strelci ne smeju da ispaljuju rakete u tom pravcu.
 
- Možemo da štitimo oblast Žednika, Đurđina i Bačke Topole, a pojas uz granicu je potpuno nezaštićen, iako 99 odsto oluja dolazi iz tog pravca. Vlade Srbije i Mađarske bi trebalo da sklope sporazum koji bi omogućio zaštitu u tom delu - kaže Ostrogonac.
 
Strelci ugovore potpisuju sa Centrom za protivgradnu zaštitu u Bajši, a prema rečima dugogodišnjeg strelca Ferenca Mora iz Bačkih Vinograda, za sada su urađeni samo lekarski pregledi, ali ugovore još nisu potpisali. Prošle godine Mora je prihvatio posao jer su mu sugrađani uplašeni za useve obećali novčanu naknadu uz redovni honorar.
 
Više platim gorivo nego što zaradim
 
- Rečeno nam je da će plata biti 4.000 dinara, ali i to je jako malo. Država potcenjuje naš trud. Moja obaveza nije samo da ispalim raketu, već moram da obilazim stanicu koja nije blizu pa više novca potrošim na benzin nego što zaradim - ogorčen je Mora.
 
Autor: Blic
  • !!!

    12.04.2016 15:26

    Kakva drzava takve i plate, nista novo.
  • zivan

    12.04.2016 09:34
    Prema ovoj sluzzbi se odnosimo totalno neodovorno, preemesstamo je iz jedne u drugu instituciju, a od seljake koji sa rampi neposredno ispaljuju rakete samo ssto ne trazzimo da oni drzzavi placaju ssto rade ovaj poaso i sto su tokom sestomesecne sezone uvek spremni.
  • Eh

    12.04.2016 09:00
    Dobro je da ja ne radim tamo. Sve bih rakete ispucao na chemtrail avione.
    Da već neće niko drugi da reaguje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".