Novi Bečej: Nove prijave u slučaju "Heterlend"

Nakon završene istrage u predmetu "Heterlend" i podizanja optužnice protiv osumnjičenih lica, policije je u redovnom postupku podnela krivičnu prijavu protiv trojice odgovornih lica preduzeća iz Novog Sada, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj.

Kako se navodi u saopštenju policije, osumnjičeni se terete da su, prilikom izvođenja radova na adaptaciji dvorca Heterlend u Bočaru, sačinili, overili i investitoru Opštini Novi Bečej dostavili na plaćanje četvrtu privremenu situaciju, iako su znali da prikazani radovi u istoj nisu bili izvedeni.

Oni ovim lažnim prikazivanjem činjenica o količini i vrednosti izvedenih radova pokušali da dovedu u zabludu odgovorna lica u lokalnoj samoupravi u Novom Bečeju da im na štetu lokalne samouprave i Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine koji je bio finansijer projekta isplate 52.688.932,84 dinara.

Više o ranije podnetoj optužnici pročitajte na ovom linku.

Autor: 021.rs

  • Ostoja

    17.04.2016 06:31
    Ustanicka ulica, Vrbas
    A kad ce odgovarati u Vrbasu gradjevinac Vlasina za Bibilioteku pa za radove na raznim drustvenim ustanovama sve preko Demokratskog lidera bez skole gde su od postojece i ugovorene cene dodavali od 8 do 12 miliona zavrsni iznos?
  • Analogni

    15.04.2016 22:15
    WTF
    Kocka, kocka, kockica.....šta je , bre ovo?
  • Novosadjanin

    15.04.2016 22:13
    Nesto nema komentara! Iznenadjen i uvredjen, ovo je istina ali nece stradati glava vec krenuli od repa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".