Subotica: SNS po prvi put stožer nove vlasti na severu Bačke

Na osnovu obrađenih 97 odsto biračkih mesta u Subotici, lista SNS-a će u lokalnom parlamentu imati 31 odbornika, a SVM i Pokret čiji je lider dosadašnji gradonačelnik Jene Maglai po 11 odbornika.

Lista oko Demokratske stranke imaće sedam odbornika, Liga socijaldemokrata Vojvodine četiri, a po jednog manjinske liste - Ruska stranka, Savez bačkih Bunjevaca i Vojvođanska tolerancija.

Ispod cenzusa su ostali SPS-JS, SRS-DSS-Dveri, "Dosta je bilo" i "Građani i građanke Srbije". 

- Po prvi put će Suboticom vladati jedna stranka koja nikada nije do sada bila u vlasti, jer iako smo godinu i po dana bili deo vladajuće većine, slabo smo se pitali i učestvovali u odlučivanju. Vlast je bila napravljena nakaradno i to će se sada promeniti, SNS će bit stožer nove vlasti i svetlost u tunelu - rekao je Bogdan Laban, prvi čovek GO SNS.

Iznenađenje je Pokret za građansku Suboticu, koji predvodi Jene Maglai.

- Mi smo grupa građana koja je osnovana pre nekoliko meseci i veoma smo zadovoljni postignutim izbornim rezultatom, pitanje je da li ćemo biti druga ili treća partija u gradu i stojimo rame uz rame sa Savezom vojvođanskih Mađara. Ovo je veliki rezultat i konačno je posle nekoliko decenija jedna građanska opcija ostvarila ovakav rezultat. SVM je dobio ozbiljan udarac i mislim da se dugo od njega neće oporaviti, a to samo znači da se mora promeniti politika i prema nacionalnim zajednica i prema Subotici i njenim građanim - rekao je Maglai.

Autor: 021/Subotica.com/RTV

  • Glasali - Gledaćete

    25.04.2016 12:06
    Sad će prodati sve i jedan hektar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.