Mirović: U Pokrajini sigurno idemo sa SVM

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović izjavio je da će u novoj vlasti u Pokrajini ta stranka sigurno biti u koaliciji sa Savezom vojvođanskih Mađara.

On je naveo da je sa SVM-om još ranije izgrađen partnerski odnos na nacionalnom nivou, kao i u mnogim lokalnim samoupravama.

- Naravno, razgovaraćemo i sa ostalim strankama, ali nećemo praviti kompromise po pitanjima ekonomskog razvoja Vojvodine i promenama dosadašnje politike jer su na ovim izborima građani dali mandat novoj politici. Nećemo praviti kompromise ni po pitanju raščišćavanja odnosa u Vojvodini jer je sadašnja politika imala mnoge greške, a nju su građani masovno odbacili. To znači da ćemo buduće saveze praviti na tragu naše politike - rekao je Mirović.

On je dodao još nije razgovarano o kandidatu za pokrajinskog premijera, ali da će se to znati u narednih deset dana, kao i da će se razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima voditi narednih nedelja.

Po osvojenim glasovima na izborima za pokrajinski parlament SNS može da formira većinsku vladu i samo u koaliciji sa SVM. Pokrajinska izborna komisija bi tokom dana trebalo da saopšti rezultate izbora na nivou Vojvodine, a prema poslednjim podacima Ipsos Stratedžik marketinga SNS će osvojiti više od 60 od mogućih 120 mandata.

Autor: 021.rs, foto: SNS

  • Autonomaš

    29.04.2016 15:05
    Odgovor za "Neko"
    Da, tu će se udružiti. Premijer je više puta i to jako glasno rekao da je njegov, odnosno naš, put EU. On je već veoma zahladneo odnose sa Dodikom i Kosovom, a jako dobro znamo na kojoj strani je bio kada je leteo jogurt. Njemu će SVM trebati kao podrška za ulazak u EU, ali će se on morati osloboditi svih onih koji su promovisali velikosrpske ideje. Eto, o "Jogurt revoluciji" i njemu slavnoj '88 nedavno je baš progoviro Dačić, a već danas novine pišu o tome kako će napustiti SPS. Njihov brod je počeo (konačno) da tone. Zato je bila neophodna simbioza SNS i SVM.
  • Kupac glasova

    28.04.2016 11:28
    sramota
    Mađari idu u koaliciju sa onima koji su im pre 20 godina nudili sendviče da napuste zemlju.

    Kakav želudac treba imati, ili koliko treba nemati kičmu da sa takvima sednete za sto? Uopšte mi nije jasno ko je to glasao za SVM sada...

  • bane

    26.04.2016 17:18
    neverovatno
    predsdnik skupštine i pravnik a nepoštuje pravosnažne sudske presude apelacionog suda republike srbije i pored svega martu takač zadržava na mestu direktora vojvodinašuma. opet predsednik skupštine, koja lakrdija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".