Subotica: Prodaja delova "Fidelinke" 17. i 27. maja

Imovina "Fidelinke" iz Subotice, nekadašnjeg giganta u žitomlinskoj industriji, u Bajmoku i Čantaviru biće ponuđena kupcima 17. i 27. maja u Privrednom sudu u Subotici po ukupnoj ceni od 200 miliona dinara.

Otkako je pre šest godina "Fidelinka" otišla u stečaj, stečajni upravnici muku muče sa izdavanjem i prodajom imovine. Deo imovine je u zakupu kompanije "Agrohub", koja je u vlasništvu Čedomira Jovanovića, a ostali, mnogo veći deo nekretnina, godinama je čekao kupca ili zakupca.

U Čantaviru prvi put na prodaji su silos, magacin, zgrade i infrastruktura po početnoj ceni od 97 miliona dinara. U Bajmoku se, pak, četvrti put oglašava prodaja stambene i pomoćne zgrade, dva silosa, magacina, sušare, trafostanice, čija je ukupna početna cena 145 miliona dinara. Uz to, pojedinačno se prodaje i nekoliko nekretnina vrednih više od 11 miliona dinara.

Ukoliko se proda imovina u Čantaviru, ceo prihod odlazi kompaniji "Heta ril estejt" kao poveriocu, u čiju je korist upisana hipoteka.

Najveća prodaja Fidelinke tek predstoji, jer je u toku procena vrednosti imovine centralnog objekta u naselju Aleksandrovo. Prodaja će najverovatnije biti na jesen, i to ili ucelo ili u delovima.

  • nervirach

    11.05.2016 13:50
    Da ne zaboravimo lokalni LDP je za rusenje Ajfelove ranzirne stanice. Mada, nisu ovi nisu bolji, Sistem - nek propada a posle cemo se utaliti oko rusenja.
  • V

    11.05.2016 11:09
    Biznismen
    Nema poslanika u skupstini i nema drzavnih beneficija i eto ti cede bizmismena :-) Lopovsko gxxxxo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina