O kvotama za izbeglice u Mađarskoj odlučuje i 180.000 Vojvođana

Generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić izjavio je danas da će oko 180.000 vojvođanskih Mađara koji imaju dvojno državljanstvo imati pravo da glasa na referendumu o kvotama za izbeglice koji je juče usvojio mađarski parlament.
- Mađarski državljani imaju pravo da odlučuju o tome sa kime žele da žive zajedno na teritoriji Mađarske - rekao je Babić novinarima u Generalnom konzulatu Mađarske.
 
On je rekao da će Mađari van Mađarske imati mogućnost da se na referendumu pismenim putem izjasne o obaveznom prihvatanju migranata koji je nedavno Brisel predložio.
 
- Glasanje na referendumu će se odvijati na isti način kao što je to bio slučaj i za vreme izbora 2014. godine - rekao je Babić.
 
Početkom septembra će u Generalnom konzulatu Mađarske dvojnim državljanima biti omogućeno da besplatno zatraže i elektronsku ličnu kartu koja će funkcionisati i kao putna isprava i svi neophodni podaci biće navedeni na toj jednoj kartici.
  • vojvodjanin ovdasnji

    12.05.2016 02:34
    da se ja pitam,ni jedan ne bi ni dosao do evrope.
    sve bih ih ukrcao na brodove,pa pravac....severna amerika !
  • Bojan

    11.05.2016 22:44
    Čitanje s razumevanjem
    @Glup Soon
    Bojim se da nisi shvatio o čemu se radi. Mađari će izdavati biometrijske lične karte, baš kao što ih izdaje i Srbija. Sa tom ličnom će dvojni državljani moći da uđu u Mađarsku...baš kao što sa ličnom kartom Srbije možeš npr. da uđeš u Bosnu ili Crnu Goru.
    Lična karta nije zamena za pasoš jer niko sa njom ne može da otputuje u SAD ili Veliku Britaniju npr.
    Ti naravno možeš pokušati...
  • Glup Soon

    11.05.2016 20:34
    E baš ne znaju..
    ovi Mađari kako se to radi "ličnu kartu koja će funkcionisati i kao putna isprava i svi neophodni podaci biće navedeni na toj jednoj kartici."
    A naši lepo naprave i naplate, elektronsku ličnu kartu, biometrijski pasoš, elektronsku zdravstvenu knjižicu... a biće toga još, jer treba novaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina