Finansijska direktorka Jugoremedije oslobođena svih optužbi

Bivša finansijska direktorka zrenjaninske Fabrike lekova "Jugoremedija" Ankica Malušić, koja je pre nekoliko godina uhapšena zajedno sa nekadašnjim generalnim direktorom te farmaceustke kompanije Zdravkom Deurićem, pravosnažno je oslobođena svih optužbi, potvrdio je za portal "Zrenjaninski" njen pravni zastupnik Vićentije Darijević.

Protiv nje su vođena dva sudska postupka u Osnovnom sudu u Zrenjaninu. U prvom slučaju, tužilaštvo ju je teretilo da je počinila krivična dela poreske utaje i neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

- Apelacioni sud u Novom Sadu je potvrdio oslobađajuću presudu Osnovnog suda, a u toku procesa je konstatovano da ona nije bila odgovorno lice, niti da je imala pravo potpisa. Njoj se stavljalo na teret da je kao bivši rukovodilac u Jugoremediji, u cilju izbegavanja plaćanja poreza, davala neistinite podatke o činjenicama koje utiču na to. U toku suđenja je, međutim, dokazano da, ne samo da nije došlo do toga, već da je i preplaćen porez, za preko četiri miliona dinara, što je utvrđeno i veštačenjem - tvrdi Darijević.

Kako piše portal "Zrenjaninski", pred zrenjaninskim Osnovnim sudom vođen je još jedan postupak protiv Ankice Malušić, i to zbog navodnog krivičnog dela neuplaćivanja poreza po odbitku. Međutim, Osnovni sud je i u ovom slučaju doneo oslobađajuću presudu, koju je kasnije potvrdio Viši sud u Zrenjaninu. Njoj se stavljalo na teret da je zaposlenima u Jugoremediji isplatila neto zarade, a da tom prilikom nije uplatila pripadajuće poreze.

- U toku postupka je ustanovljeno sasvim suprotno, da okrivljena u to vreme nije ni bila odgovorno lice u privrednom društvu, niti je imala pravo potpisa. Samim tim, nije ni bila u mogućnosti da počini inkriminisanu radnju koja joj se stavljala na teret, tako da ni u subjektivnom smislu nije mogla biti odgovorna za ovo delo - naglašava Darijević.

  • Predragg

    13.05.2016 21:53
    Direktorku za Premijera Vojvodine. Da se ne zacudimo za koji dan.
  • kukulele

    13.05.2016 14:43
    clanska karta
    Tako to biva sa svim drugaricama i drugovima koji su clanovi biblioteke:
    Da navodim redom....?
  • Justicija

    13.05.2016 12:13
    Naši sudovi rade kako im se kaže. oslobodili su je u nedostatku dokaza a dokaza ima na veš korpe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.