Vrbas: Velika akcija odnošenja kabastog otpada

Velika akcija odnošenja kabastog i biljnog otpada iz seoskih domaćinstava organizovaće se poslednje sedmice maja u Vrbasu.
Ovom akcijom JKP "Komunalac" nastoji da spreči stvaranje divljih deponija.
 
Kabasti i biljni otpad završiće na glavnoj deponiji u Vrbasu, koja se prostire na 10 hektara. Da bi se uštedeo prostor na glavnoj deponiji i zaštitila životna sredina "Komunalac" selektuje ambalažni PET otpad, koji se presuje i distribuira na reciklažu.

Poslovođa Radne jedinice "Čistoća" Mladen Pavlović kaže da se građani još uvek nisu navikli na skupljanje PET ambalaže, iako je to praksa već nekoliko godina. "Građani još uvek nemaju naviku da razdvajaju plastiku na adekvatan način. Mnogima je teško da plastične flaše od sokova, vode ili piva ubace u žičani kontejner, pa ih i dalje trpaju u isti koš sa drugim smećem koje završava na deponiji", ocenjuje Pavlović.

PET ambalaža prikuplja se svake prve subote u mesecu iz seoskih domaćinstava, a svake poslednje subote iz domaćinstava u gradu.

  • zivan

    19.05.2016 09:21
    Hvala Bogu da se makar u pojedinim opsstinama nessto radi na regulisanju otpada. Novi Sad je joss pre 12 godina imao rassireno selektivno odlaganje smeca, ali su kontejneri za pet ambalazzu i hartiju rastureni i sada ponovo svo smece ide na gradsku (polu)deponiju.
  • mhm

    19.05.2016 09:20
    Da, ali lepo bi bilo da ti zicani kontejneri ne budu od prilike jedan u selu. Stavite ih na vise lokacija pa cemo ubacivati u njih. Nije nama problem da izgazimo te flase i ubacimo u kontejner, ali da idem preko sedam gora i sedam mora da ih odnesem, e to vec ne zelim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.