Vrbas: Na raskrsnicama postavljena odmorišta za bicikliste

Odmorišta za bicikliste, koja im omogućavaju da sačekaju zeleno svetlo bez silaženja sa dvotočkaša, postavljena su u Vrbasu.
Odeljenje za komunalne i građevinske poslove u Vrbasu postavila su ova odmorišta na raskrsnicama Ulice Gustava Krkleca sa Titovom i Narodnog fronta.
 
Prema rečima načelnika odeljenja Igora Milovića, opština je prošle godine pristupila "Civitas forumu" sa ciljem uvođenja inovativnih mera poboljšanja transporta u urbanim sredinama. On je najavio da će narednih nedelja biti postavljeni i novi parkinzi za bicikle kod ambulante u naselju Vinogradi i škole "Bratstvo-jedinstvo", kao i ispred zgrada Opštine i Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović"
 
"Uz parkinge će biti izgrađene i četiri ulične radionice za popravku bicikala. Za odmorišta smo izdvojili 93.000 dinara, dok će nas radionice koštati 423.500 dinara", dodao je Milović.
 
Vrbas će unaprediti već postojeće biciklističke staze, jer se na leto očekuje početak sanacija postojećih i izgradnja novih trasa za bicikliste. Milović je rekao da je planom generalne regulacije Vrbasa predviđena izgradnja 34 kilometra biciklističkih staza.
  • @Biciklista i majka

    20.05.2016 14:31
    -
    gurala sam kolica preko bankina, sve dok me jednom nisu skoro udarila kola jer vozac nije pretpostavio da moram da stanem da bih podigla prednje tockove kolica. vec sam pocela da prelazim ulicu (u Fruskogorskoj kod Taste), on je skretao iz Narodnog fronta, i tolikom brzinom doleteo do pesackog ne usporivsi, pri tom me zakacio retrovizorom po rancu na leđima. Od tad prelazim preko tog sto vi zovete prelazom za bicikliste. kako to nije razumno olaksati prelaz invalidima i majkama sa decom, a biciklistima jeste?
  • Biciklista i majka

    20.05.2016 11:22
    A kod nas još nikako da obuče mame da ne guraju dečija kolica preko prelaza za bisikliste...
  • zivan

    20.05.2016 08:19
    Vrbas ide napred, ne samo da uredjje prikupljanje otpada, sada promovisse i biciklizam kao ekolosskiprihvatljiv vid lokalnog saobracaja... Bravo, djetici!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina