Sombor: Rebrača vansudski poravnava dug tržnog centra

Zbog velikih dugovanja, ogromni tržni centar u Pariskoj ulici u Somboru, vlasništvo proslavljenog košarkaškog asa Željka Rebrače, trebalo je da bude prodat zbog velikih dugova, ali sve su veće šanse da će se situacija rešiti vansudskim poravnanjem.

Privredni sud u Somboru je zakazao ročište za prodaju ovog objekta i njemu pripadajuće parcele površine od 20 ari u postupku po predlogu izvršnog poverioca, američke kompanije "True Capital International LLC" sa sedištem u San Francisku, o čemu je 021 već pisao.

Međutim, ipak nije došlo do prodaje velelepnog tržnog centra u kome su, pored brojnih butika i radnji, smešteni i megamarket "Idea" i kafe restoran samog Željka Rebrače "Njiev". Nisu bili ispunjeni procesni uslovi za održavanje licitacije, a iz Privrednog suda su zvanično najavili i mogućnost vansudskog rešenja spora, piše Dnevnik.

Ogromni tržni centar našao se od samog početka izgradnje u središtu pažnje, ne samo somborske javnosti, već zbog činjenice da je investitor bio proslavljeni košarkaški reprezentativni centar, koji se u svojim prethodnim pokušajima razvoja biznisa u rodnom kraju često žalio na nerazumevanje lokalnih somborskih vlasti. U postupku privatizacije jednog od društvenih turističkih preduzeća, sportista koji je tada igrao za NBA ligaša "Detroit" kupio je restoran "Vojvodina" u samom centru grada za 70.000 evra, a nakon poboljšanja odnosa sa varoškim vlastima promenjen je i generalni urbanistički plan ne bi li mu se izašlo u susret kada je ova investicija bila u pitanju.

Sam tržni centar je u rekordnom roku i uz minimalno deranžiranje Somboraca sagradila novosadska firma "Budućnost", a ceo donji sprat je iznajmljen megamarketu "Rodić" koji je nakon niza promena vlasnika dospeo u portfolio hrvatskog tajkuna Ivice Todorića, odnosno lanca "Idea" supermarketa.

  • dms

    21.05.2016 10:08
    rebraca nansudski poravnava
    super je vest,.nadam se da ce na kraju sve ispasti dobro,za naseg sportistu
    verujem u njegovu sposobnost,komsija iz istog sela
  • xxx

    20.05.2016 15:49
    Cujem da je mafijas u pokusaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.