Sombor: Traži da je Opština zaštiti od pčela

Slobodanka Kuzmanović tvrdi da je u smrtnoj opasnosti zbog komšijinih pčela, a pre nekoliko dana lekari su je opet spasili u poslednjem trenutku.
Ova Somborka već dve godine vodi borbu da dokaže lokalnim vlastima da je držanje košnica sa pčelama u gradskoj zoni nezakonito, ali u Komunalnoj inspekciji joj je rečeno da opštinska odluka zabranjuje držanje domaćih životinja, ali nigde nije rečeno da su pčele domaće životinje.
 
U opštini su joj posavetovali da pokuša da nađe pravni savet u Republičkoj veterinarskor inspekciji, a ako ni tamo ne nađe zaštitu, da podnese krivičnu prijavu protiv komšije. 
 
- Te pčele su me ujedale u dvorištu, u bašti i na terasi moje kuće. Da nemam brižne komšije koji mi pritrče u pomoć i pozovi Hitnu službu Doma zdravlja, ja sigurno ne bih preživela jer sam ekstremno alergična na ubod pčele i svaki put sam u smrtnoj opasnosti. Godinama sam zavtvorenik u vlastitom domu i smatram da mi je ugrožena i ograničena sloboda kretanja i korišćenje privatne imovine - priča Slobodanka.
 
Ona kaže da po nekoliko meseci ne sme da otvori prozor, dok vlasnik pčela stanuje u Novom Sadu, retko kad dolazi u Sombor i ne haje puno ni za pčelinjak ni za njene probleme.
  • Jovo

    01.06.2019 16:49
    Kako se zastititi od pcela i ljudi koji ih drze u vasem komsiluku. Posejte u dvoriste cvece Alpske ruze latinski: RODODENDRON. Rododendron i grmovi azaleja imaju halucinogeno i laksativno delovanje. Izgleda sjajno u dvorištu kada dođe proleće, ali su listovi otrovni, kao i med napravljen od nektara iz njegovog cveća. Simptomi trovanja su povraćanje, osip na koži, glavobolja, zamagljen vid i slabost u mišićima. Osim za ljude, posebno je otrovan za konje. Postoji više od 1.000 podvrsta pomenute biljke. Kada vide ovo cvece u vasem dvoristu, nijedan pcelar nece smeti da drzi kosnice u blizini.
  • Pero

    28.04.2019 18:52
    Ujed pcele
    Doticna gospodo...! Kad se otruju od prskanja streljali bi ko to uradi...jel tako? Stitite pcele...A kad ujedu coveka,ugroze zivot, koga da on vata za gusu i trazi odstetu...sto ne budete tako dobri pa platite ugrozen zivot coveka..? Jel je vredniji zivot pcela il zivot nase dece?Molim odgovor vas? Za psa se dobije odsteta!a za pcelu ne..gde je svaki ujed koban ako se ne stigne u hitnu!! Zastitimo nasu decu od tih malih prelepih stvorenja...!
  • Zoran

    18.05.2018 23:20
    Poštujmo pčele
    U naprednim državama pčele gaje na krovovima zgrada, u samim centrima gradova, i zbog toga su ponosni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina