Kikinda: Komunalci platili da se snimi film o njihovoj firmi

Komunalno preduzeće "Kikinda" platilo je 450.000 dinara lokalnoj televiziji "Rubin" za snimanje i prikazivanje filma o tom preduzeću.
Međutim, niko ne zna o kakvom filmu je reč jer rukovodstvo, s direktorom Danilom Fundžićem na čelu, ne želi da komentariše takvo trošenje novca iz budžeta dok lokalna vlast promoviše štednju. Najpre su saopštili "Blicu" da će im, zbog velikog obima posla, odgovore poslati u roku od 15 dana, a posle tog roka postavili su im uslov.
 
- Očekujemo da nam kao ozbiljnom javnom preduzeću pitanja pošaljete zvaničnim putem na pisarnicu preduzeća - objasnila je portparolka JP "Kikinda" Miroslava Obadić, koja sva saopštenja medijima šalje elektronskom poštom.
 
Međutim, najčudnije je što pisarnica ne postoji u organizacionoj šemi JKP "Kikinda". Bez odgovora na ova pitanja ostala je i "VK televizija.
 
- JP "Kikinda" krši zakon krijući informacije o trošenju para svih Kikinđana - tvrdi urednica u "VK televiziji" Dijana Subotički-Miletić. 
 
- U martu smo tražili da nam dostave kopije svih ugovora sa "TV Rubin", kao i informaciju koliko je do sada novca isplaćeno toj medijskoj kući. Pismeno su to odbili i pozvali se na član zakona po kojem smatraju da javnost nema opravdan interes da o tome zna?! Poverenik za informacije od javnog značaja je već doneo rešenje i uvažio našu žalbu, te im naložio da u roku od pet dana moraju da nam dostave tražene informacije - kaže Subotički-Miletić.
  • kikinda

    14.06.2016 09:55
    Pa u Kikindi je beogradska bolumenta opustošila grad. Privreni kriminal uvidio stotine prekršaja ali sve je sklonjeno da SNS mafija ne bi odgovarala . Rade šta hoce. Pošten narod trpi.Ali tako su u Kikindi izabrali. Postali su 18. beogradska opština. Sve znacajnije funkcije u gradu obavljaju ljudi iz Beograda a kikindska deca šetaju nezaposlena ulicom.
  • Dzora

    08.06.2016 09:23
    A radovi od Galadske do Buckala
  • mika

    08.06.2016 08:17
    Snimali samo krecave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.