Odžaci: Traže hiljadu ljudi za berbu malina

U Ratkovu se malina gaji na više od 150 jutara zemlje, a ove godine će angažovati više od 1.000 berača.

Zoran Božović kaže da su se do pre nekoliko godina seljaci smejali onima koji su hteli da ih sade jer je Ratkovo pretežno ratarski kraj, a sada mnogi razmišljaju da posade barem jednu parcelu.

- Prošle godine smo malinama zasadili 25 ari i sve ono što smo uložili se vratilo već u prvoj godini. Zemlja u Vojvodini ima veliku PH vrednost i potrebno je mnogo stimulativnih mera za ozbiljno bavljenje ovim poslom. Međutim, benefiti su veliki, jer dok sam sejao soju na 15 jutara, zaradio sam koliko i kad uberem maline sa jednog jutra. Ove godine očekujem oko sedam tona po ceni od 200 dinara, što je oko 1.400.000 dinara - objašnjava Božović.

Iako bezmalo polovina prihoda ode beračima, niko nije nezadovoljan jer kažu da je zarada i pored toga dobra. Božović je naglasio da će više od 1.000 berača ove godine moći da nađu posao.

  • Ivan

    13.06.2018 12:08
    Iskustvo
    Većina su prevaranti malo je poštenih radio sam šest dana po 13, sati i pošteni gazda mi je isplatio 3000dinara, svaka mu čast, koriste studente, decu od 15godina, tretiraju te kao stoku samo da bi oni stavili pare u dzep, a mi dobili od svega obećanog žuljeve umesto novca iskreno želim da padne grad i kad već ne plaćaju da im grad sve obere...IVAN
  • goran

    14.06.2016 15:35
    bas cudno. svi koji iz istih tih sela jurisaju u ns kazu da nema posla ni para na selu. budalastine,samo treba ostati na selu i raditi na svojoj zemlji,a ne trcati u grad na studije da bi posle isao da beres maline kod drugog, posto u ns mozes samo u pekari i trafici da radis i da gladujes. ovaj od samo 25 ari zaradi skoro 12000e, pa to je jedan obican plac,a vecina ima mnogo vise od toga.
  • A

    13.06.2016 11:45
    koliko
    plaća berače?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.