Čortanovci: Šekspir festival od 29. juna do 6. jula

Šekspir festival biće održan u Vili Stanković u Čortanovcima od 29. juna do 6. jula.
Festival će otvoriti upravo Šekspirov Glob teatar iz Londona predstavom "Dva viteza iz Verone".
 
Druge festivalske večeri na programu je predstava "Mera za meru", pozorišne grupe "C kao cirkus" iz Atine. "Bogojavljenska noć" "Kompani teatra" iz Mumbaja biće izvedena u subotu, 2. jula, dok će u nedelju Itaka art centar Indjija i Šabačko pozorište izvesti predstavu "Perikle".
 
Za petak, 1. jul planiran je džez koncert inspirisan Šekspirovim sonetima, "Pesme za Šekspira" koji će izvoditi Marija Žoao i njen trio Ogre, dok će u utorak, 5. jula i u sredu 6. jula, publika moći da vidi studentske izvedbe "Magbeta" i Šekspirovog Hamleta pod nazivom "Biti ili ne biti".
 
Publika će moći da pogleda i tri filma radjena prema Šekspirovim delima "Henri V", "Ričard III" i "Hamlet".
 
Ove godine obeležava se 400 godina od smrti slavnog britanskog dramaturga i pisca Vilijama Šekspira.
 
Cena kompleta ulaznica je 4.000 dinara, ulaznica za "Dva viteza iz Verone" košta 1.500 dinara, dok ulaz na ostale tri predstave košta po 850 dinara za svaku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".