Izabrana Pokrajinska vlada, Mirović novi premijer

Na sednici Skupštine AP Vojvodine izabrana je Pokrajinska vlada na čijem čelu je Igor Mirović.

Za izbor nove vlade glasao je 81 poslanik, 29 je bilo protiv, od glasanja su se uzdržala dva poslanika, a jedan nije glasao.

Po završetku glasanja, Mirović i potpredsednici Pokrajinske vlade položili su zakletvu. Mirović je, obrazlažući program nove Pokrajinske vlade, rekao da će glavni cilj biti privlačenje stranih i domaćih investitora i njihovo usmeravanje ka najslabije razvijenim opštinama u Vojvodini
 
Između ostalog, najavio je i izgradnju nove zgrade RTV-a, budući da se sadašnja nalazi u prostoru koji iznajmljuje od NIS-a. Takođe je najavio hitno usvajanje zakona o finansiranju i nadležnostima Vojvodine i najavio i osnivanje razvojne agencije Vojvodine.
 
Što se infrastrukture tiče, Mirović je rekao da će nova vlada raditi na tome da se završe kapitalni projekti poput pruge Beograd - Budimpešta, Žeželjevog mosta, zgrade Narodnog pozorišta u Subotici kao i da će biti izgrađena obilaznica oko Novog Sada i izgrađeni novi sistemi za prečišćavanje pijaće vode.
 
Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović napomenuo je da je ostalo još 160 različitih fondova, preduzeća i organizacija gde treba "napraviti red". "Mislim da je mnogo važnije da imamo kvalitetnu ekipu, da su to relativno novi ljudi koji apsolutno u stručnom smislu zadovoljavaju kapacitete koji su im dodeljeni i poslove koje će obavljati", istakao je Bajatović.
 
Imenovano 12 novih sekretara
 
Sekretarijat za zdravstvo vodiće Zoran Gojković (SNS), Sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačke delatnosti Zoran Milošević (SNS), Sekretarijat za sport i omladinu Vladimir Batez (SNS), Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS), Sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić (SNS), Sekretarijar za finansije Smiljka Jovanović (SNS), Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević (SNS), Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu vodiće Ognjen Bjelić (SNS), Sekretarijat za privredu i turizam Ivan Đoković (SPS), Sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Mihalj Njilaš (SVM), Sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić (PS), a Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić (SDPS).
 
Zamenik Igora Mirovića je bivši potpredsednik Skupštine Vojvodine Đorđe Milićević.

Kako je ranije najavio Mirović, prvi radni dan nove vlade je u utorak 21. juna,         koji će početi primopredajom dužnosti bivšeg premijera Bojana Pajtića novoimenovanom Miroviću.        

  • bingo

    24.06.2016 13:21
    @Rada
    Svaka ti je na mestu! I drago mi je da je tako.
  • ns

    22.06.2016 18:39
    Zna li Lenka
    da je istog dana, nekoliko sati posle njenog komentara, LSV ušao u koaliciju sa SNS na gradskom nivou?

    Da zna, pokrila bi se ušima!
  • Marko

    22.06.2016 18:24
    P
    Ne razumem!Gospodo:svi su oni isti.
    Svi koriste iste šeme za privlačenje
    glasača(do izbora)posle toga postoje
    samo oni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.