Kovilj: Rakijada - Parastos dudu za vikend

Tradicionalna koviljska rakijada - Parastos dudu održaće se za vikend u ovom bačkom mestu.
Manifestacija će se održati u parku, koji se nalazi u centru Kovilja, u nedelju sa početkom od 10 časova.
 
Trenutno ima oko 20 prijavljenih ekipa koje će se takmičiti za izbor najboljeg voćnog destilata, a kvalitet i ukus će ocenjivati enolozi. Ocenjivanje najbolje rakije obaviće se u petak.
 
U nedelju, 26. jula, organizatori su spremili bogat kulturni program, zatim kuvanje paprikaša i raznih vojvođanskih jela, obilazak Kovilja fijakerima, ali i dobar provod uz tamburaše.
 
U Kovilju se može videti kuća Laze Kostića, manastir, Tikvara, Šlajz i još zanimljivih mesta. Ovo je 21. rakijada u Kovilju.
  • Pera_Kabaničar

    21.06.2016 17:49
    @Seljoberijada
    Pa neće valjda praviti viskijadu i votkijadu usred Vojvodine i Srbije? Najbolje je da se odreknemo rakije, slanine, čvaraka, ajvara, pa da jedemo američko smeće hamburgere, hot dogove i pijemo "fensi" pića, viskić i kolu, votku i guaranu jer je to in.
  • Seljoberijada

    21.06.2016 16:29
    Rakijada? Kako to moderno i privlacno zvuci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina