Subotica: Bespovratnom donacijom do mašina

U toku je potpisivanje ugovora sa poljoprivrednicima i preduzetnicima, koji imaju dvojno državljanstvo, srpsko i mađarsko, a konkurisali su kod Fondacije "Prosperitati" i Vlade Mađarske.
U Novoj opštini potpisani su ugovori sa preduzetnicima mikro i malih preduzeća, koji su dobili bespovratna sredstva za kupovinu mašina od Vlade Mađarske. Na konkurs je pristiglo 520 prijava, a odobreno je 163 zahteva.
 
Žolt Husar iz Tornjoša, vlasnik stolarske radnje, kaže da je zadovoljan jer je dobio novac za kupovinu dve nove mašine.
 
- Nadam se da će biti i novih radnih mesta, jer do sada nismo radili sa ivericom, a kada kupimo mašine nadam se da ćemo proširiti poslovanje - kaže Husar. 
 
Direktor Fondacije "Prosperitati" Balint Juhas objašnjava da su za ovu namenu, podršku preduzetnicima, potrošili 130 miliona dinara.
 
- Ove nedelje nam ostaje još da potpišemo ugovor sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za konkurs koji smo raspisali za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina. Tu ćemo imati nešto više od 470 ugovora. Ovo su bespovratna sredstva, najviše 80 odsto od ukupnih projekata finansira Fondacija, a najmanje 20 odsto mora da preuzima na sebe korisnik - kaže Juhas.
 
Konkurs je trajao do 31. marta i u osam kancelarija Fondacije "Prosperitati" širom Vojvodine, stiglo je 2.400 zahteva, od kojih je odobreno nešto više od 900.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".