Kikinda i Novi Bečej: Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej i Branislav Milosav iz Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat, potpisali su danas ugovor o saradnji na projektu "Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih".

Stopa nezaposlenosti u Srbiji je daleko iznad evropskog proseka a preko 30 procenata nezaposlenih su mladi do 30 godina.

Gradonačelnik Pavle Markov rekao je da se intenzivno radi na iznalaženju rešenja za jedan od najvećih problema koji ima i Kikinda, a to je smanjenje broja nezaposlenih.

Grad Kikinda ima za prioritet rešavanje problema nezaposlenosti. Ovaj projekat će doprineti tome da zadržimo mlade ljude u lokalnim zajednicama i pokažemo dodatnu brigu za našu budućnost – rekao je Markov.

Planirano je da 40 mladih nezaposlenih osoba sa teritorije Kikinde i Novog Bečeja prođe kroz program teorijskih obuka iz oblasti moderne poljoprivrede, prehrambene industrije i zanatstva, nakon čega će njih 20 biti upućeno na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća. Mladi će za ovo stručno osposobljavanje biti plaćeni i imaće priliku da teorijski stečena znanja primene u praksi, dodatno unaprede svoje znanje i sticanjem praktičnog radnog iskustva povećaju šanse za stalno zaposlenje.

  • Zivan

    09.07.2016 09:58
    Ovo potpisivanje nece pomoci da se iko zaposli, obicno samoreklamiranje lokalnih celnika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.