Gradnja autoputa Novi Sad - Ruma - Šabac od sredine 2017. godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se završava potrebna dokumentacija za izgradnju autoputa Novi Sad - Ruma - Šabac i da se u najboljim okolnostima početak gradnje može očekivati sredinom 2017. godine.

"Naše je da pripremimo dokumentaciju i da onda vidimo kako ćemo da finansiramo izgradnju. U najboljim okolnostima, mogli bismo očekivati sredinom sledeće godine početak gradnje. To znači da je sve kako treba - da završimo dokumentaciju i da sve ovo vreme radimo na traženju partnera za investiranje", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da se nada se da će jedan deo dokumentacije biti završen do kraja leta, a drugi deo do marta iduće godine.

Mihajlović je dodala da kad god se ukaže prilika da se razgovara sa investitorima, većim ili manjim, razgovara se i o tom koridoru.

"Pokušavamo da nađemo najbolji mogući način za finansiranje. Taj projekat smo svrstali u 10 prioritetnih projekata, pored koridora 10 i 11 i dela železnice. Radili smo sa pokrajinskom vladom u prethodnom periodu, bilo je tu malo i zastoja, verujem da toga više biti neće", rekla je Mihajlović.

Tehnička dokumentacija se završava u roku, rekla je ministarka  i dodala da se iz budžeta izdvaja novac dodatno i radi na studiji uticaja na životnu sredinu.

Mihajlović je prethodno uručila računare predstavnicima lokalnih samouprava i drugih nadležnih organa koji učestvuju u izdavanju građevinske dozvole, kao i specijalna priznanja gradovima i opštinama koji su postigli najbolje rezultate u tome.

  • Lala

    17.07.2016 21:58
    Ajte gospoja mante se započinjanja koje čega. Neg da vi nama zavsite ovaj most.
  • samo gledam

    17.07.2016 21:45
    To se otprilike poklapa sa predsedničkim (i vanrednim parlamentarnim) izborima?
    Ja ne ližem istu lizalicu više puta. Vi kako hoćete ...
  • Zivan

    17.07.2016 18:45
    O tom putu sam prvi put slussao 1963. godine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".