Kikinda: Uvedeno automatsko hlorisanje bunarske vode

Lokalno komunalno preduzeće u Kinidi uvelo je u Ruskom selu sistem automatskog hlorisanja pijaće vode iz bunara.
Ovaj savremeni tehnološki postupak zaštite vode, koji već postoji u Mokrinu i Banatskoj Topoli, primeniće se do decembra u još dva sela, a do kraja naredne godine i u preostale četiri seoske mesne zajednice.
 
Glavne prednosti automatskog hlorisanja u odnosu na dosadašnji, ručni metod, jeste znatno pouzdanije, preciznije i jeftinije spravljanje i doziranje odgovarajućeg rastvora. Mašina sve blagovremeno odrađuje, umesto, kao dosad, dvojice radnika, koji su ručo hlorisali bunarsku vodu.
  • mikinica

    20.07.2016 21:54
    ta dovojica radnika su dobili otkaz, napredno nema sta
  • Zivan

    20.07.2016 18:17
    Napokon da se pocne podizati i kvalitet zivota u selima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.