Mihajlović i Mirović: Potrebna popravka vojvođanskih puteva

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dogovorili su formiranje zajedničkog tela koje će pratiti realizaciju najvažnijih projekata u pokrajini.

Mihajlović je rekla da u prethodne dve godine nije postojala dobra koordinacija između republičkih i pokrajinskih institucija i da je zbog toga kasnila realizacija velikog broja projekata u Vojvodini.

"Dogovorili smo se da formiramo zajedničko telo koje će kooordinirati i pratiti aktivnosti na realizaciji svih infrastrukturnih projekata u Vojvodini. Zajedno ćemo mnogo brže rešavati sve probleme u izgradnji Žeželjevog mosta, a Ministarstvo će pružiti svu potrebnu pomoć pokrajinskim organima u cilju efikasnijeg izdavanja građevinskih dozvola, jer smo na primer, do pre 10 dana u Vojvodini nismo imali nijednu izdatu upotrebnu dozvolu u 2016. godini", rekla je Mihajlović.

Kao posebno važne teme za Vojvodinu, predsednik Pokrajinske vlade je izdvojio pitanje rehabilitacije državnih puteva u Vojvodini, efikasnu realizaciju započetih infrastrukturnih projekata, kao i ubrzane pripreme za izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Na sastanku je bilo reči i o održavanju železničke strukture u Vojvodini, kao i aktivnostima na projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma.

Ministarstvo i Pokrajinska vlada naveli su da će se zajednički založiti kod Ministarstva finansija da se obezbede sredstva za eksproprijaciju. Takođe, dve institucije će zajedno raditi i na pripremi projektne dokumentacije za buduće projekte, uključujući projekte rehabilitacije puteva u Vojvodini.

  • Sremčina

    02.08.2016 19:39
    Hahaha ... koordinacija a? Mislite na inat republičke vlade prema Vojvođanskim institucijama.

    Pa sada da vas vidimo. Lažiranim izborima ste na vlasti u Vojvodini pa sada održite ta vaša prazna obećanja.
  • Nensi

    02.08.2016 14:51
    U interesu je svih građanki i građana Vojvodine da mašine Igorovog kuma obnove što više kilometara asvalta u severnoj srpskoj pokrajini ...
  • makijaveli

    02.08.2016 12:36
    pa da vidimo
    Bas inetersante price. A kada bi se Vojvodini vratilo sve ono sto joj je oteto, a prvenstveno se misli na izvorne prihode, gde bi joj bio kraj!? Oni koji su otimali sada bi da nesto rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina