Pančevo: Tri vrtića ne rade zbog problema sa vodom

U vrtićima "Leptirić" , "Kolibri" i "Bambi" predškolske ustanove "Dečja radost" u toku je ispiranje vodovodnih instalacija hlorom.

Kako je izjavila pomoćnica direktora Ljiljana Vojnov, ekipe pančevačkog "Vodovoda i kanalizacije" ispiranje instalacija počele su 8. avgusta a završiće se danas, 10. avgusta. U vrtićima se inače obavlja redovna mesečna kontrola ispravnosti vode.

"Uzorci uzeti poslednjeg dana juna pokazali su neke nepravilnosti u "Leptiriću", "Kolibriju" i "Bambiju". I inače je bio plan da ova tri objekta tokom jula ne rade. Tokom jula postupali smo po preporuci JKP "Vodovod i kanalizacija" i ispirali instalacije. Po sat vremena dnevno ispuštana je voda u sva tri objekta. Njihova je procena bila da je to dovoljna mera da bi se situacija dovela u red", rekla je ona. 

Prema planu "Vodovoda i kanalizacije" vrtići "Leptirić" i "Bambi" proradili su 1. avgusta, dok je vrtić "Kolibri" manji objekat, pa nije bilo ni planirano da radi u avgustu. Zbog čišćenja instalacija hlorom koje se upravo obavlja deca su upućena u druge vrtiće koji rade.

Posle ispiranja hlorom uzorkovanje vode je planirano za 11, 12. i 13. avgust, pa će se na osnovu rezultata tih analiza odlučiti hoće li vrtići proraditi ili ne, piše portal 013.info.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.