Kikinda: Povećana koncentracija amonijaka u vodi

Voda za piće u Kikindi nije higijenski ispravna zbog povećane koncentracije amonijaka.
Tokom prethodnog meseca analizirano je 80 uzoraka vode za piće u kikindskoj opštini, a analiza hemijske ispravnosti vode je pokazala da nijedan uzorak ne odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.
 
U okviru periodičnih analiza, u gradu i okolnim selima, utvrđena je povećana koncentracija bora, arsena i natrijuma.
 
Procena mikrobiološke neispravnosti vode za piće je u gradu 27,08 procenata neispravnih uzoraka, a u selima 25 odsto, što je znatno više u odnosu na prethodni mesec.
 
Detaljnije rezultate analize higijenske ispravnosti vode za jul mesec možete pogledati na sajtu Zavoda za javno zdravlje Kikinde.
  • Poison

    21.08.2016 17:26
    U nedostatku reagenasa nisu analizirani azbest iz cevi, fenol od nafte i fekalne bakterije na mestima gde je voda pomešana sa kanalizacijom (probušene cevi).
  • Zivan

    20.08.2016 09:57
    Trebalo bi organizovati nadmetanje da se vidi ko ima vodu sa visse nedozvoljenih primesa, Zrenjanin ili Kikinda...
  • blek stena

    17.08.2016 21:06
    jp.kikinda vode arhitekte koji za godinu i tri meseca neznu stase radi u komunalno. jp.kikinda za godinu i tri meseca nije nijednom isprala mrezu kako u kikindu tako i na selima ljudi zaovo neko treba da odgovara. direktor jp kikinda uopste nedolazi naposao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".