Tomaševac: Vodotoranj nefunkcionalan i bačen na ledinu

Umesto da je u funkciji, i žiteljima ovog srednjobanatskog potamiškog sela u zrenjaninskoj opštini omogući uredno i normalno vodosnabdevanje, novoizgrađeni vodotoranj kapaciteta 200 kubnih metara leži razbacan na seoskoj ledini.

"Ovo je vrhunsko bezakonje u javnim nabavkama. Poput groma iz vedrog nema, naručilac vodotornja - JKP "Vodovod i kanalizacija" iz Zrenjanina pola godine posle potpisanog ugovora i napravljene konstrukcije, usmeno je zatražio da smanjimo cenu za tri miliona dinara. Pošto smo odbili, iz Zrenjanina se više niko ne javlja", kaže Aleksandar Vidić, direktor beogradskog "Patent inženjeringa".

Preduzeće je specijalizovano za izgradnju i montažu vodotornjeva na prostoru bivše SFRJ. Posao u Tomaševcu dobili su na javnom tenderu sredinom 2015. Ugovor sa naručiocem potpisali 22. februara ove godine. Vodotoranj su mogli da postave još u aprilu, smatraju iz tog vojvođanskog mesta.

"Izvršeno je ispitivanje na novoj mikrolokaciji i izvađena nova građevinska dozvola. Ali umesto da nastavimo radove i montiramo vodotoranj, koji smo u međuvremenu dopremili u Tomaševac, našli smo se pred nepremostivom preprekom i drskom ucenom JKP", ističe Aleksandar Vidić.

U Tomaševcu, gde muku muče zbog nedostatka pritiska u vodovodnim cevima i štetnih gasova, ne mogu da shvate ovakvo ponašanje lokalne samouprave iz Zrenjanina, koja toleriše bahatost svog JKP.

"Nas intersuje samo da rešimo problem vodosnabdevanja u selu", kaže Aleksandar Rudić, član saveta MZ Tomaševac zadužen za komunalna pitanja. Otuda je, ističe, i ružno što iz JKP omalovažavaju savet, čija je većina članova iz opozicione LSV. Čelnik "Patent inženjeringa" dodaje da im je v. d. direktora "Vodovoda i kanalizacije" Ivan Dević usmeno izjavio da je zahtevano smanjenje cene.

Na zahteve iz "Patent investa" niko ne odgovara iz "Vodovoda i kanalizacije". Za objašnjenje druge strane, ostale su uskraćene i "Novosti", jer v. d. direktora Ivan Dević ni posle više naših prošlonedeljnih usmenih i pismenih zahteva, nije odgovorio.

Oprema vodotornja i dalje leži neobezbeđena na kraju sela. Predstavlja tužan prizor koji svakodnevno iritira seljane koji ovuda prolaze na putu do svojih njiva. Neki "preduzimljiviji" već su shvatili da tu ima posla za njih, pa limovi polako nestaju.

  • Zivan

    03.09.2016 18:11
    Najvazznije je da u Tomassevcu igraju ssore...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.