Zrenjanin: Smrad se širi gradskim naseljima, uzrok nepoznat

Poslednjih dana, stanovnici naselja 4. jul i Šećerane u Zrenjaninu opsedaju gradske inspekcijske službe.

Ne mogu da žive od smrada koji, po svoj prilici, stiže iz obližnje kafilerije, piše portal Zrenjaninski.com. Najgore je bilo u subotu, čemu je verovatno doprineo i nizak pritisak i smer vetra.

"Tačno je da imamo svakodnevne prijave i mi ćemo postupati po njima. Ono što moram da kažem je da mi u kontrolama ne nalazimo u pogonima kafilerije ništa što nije po propisima, ali smo po zakonu kontrolu dužni i da najavimo. Na objekat mesne zajednice postavljen je uređaj koji meri štetne materije u vazduhu, meri se akrolein, amonijak i vodonik sulfid. Prema merenjima za jun i jul sve je u graničnim vrednostima, kaže za portal zrenjaninski.com Milan Jovanov, zamenik načelnika inspekcijskih službi. Kafilerija, kažu u inspekciji, ima sve što je potrebno za legalan rad.

Ipak, postavlja se pitanje, odakle onda neprijatni mirisi?

Pre nekoliko godina grupa građana iz naselja ugroženih smradom podneli su tužbu zrenjaninskom sudu zbog smrada, održano je i jedno ročište, ali od toga do kraja nije bilo ništa. Možda i zato što smrad, zasada, ne može da se izmeri. Najave koje stižu iz sveta savremenih tehnologija, kažu da će uskoro tako nešto ipak biti moguće.

Dok se sprava za merenje neprijatnih mirisa, smrada, ne pronađe, Zrenjanincima ne preostaje ništa drugo nego da zatvaraju prozore.

  • maja

    20.09.2016 22:36
    ne vredi
    Samo krivicna prijava protiv inspekcije,ne dirajte zagadjivace on je poznat i medju najbogatijim
    u Srbiji i platio je da zagadjuje i to obicno vikendom.
  • DjakoN

    20.09.2016 16:39
    tuga...
    svi dobro znamo kakav se to smrad siri po zemlji...a i dalje nista ne preduzimamo... Cenu hleba na 200din!
  • Zivan

    20.09.2016 16:33
    Trebalo bi izgraditi kafileriju na periferiji Beograda, pa da država počne ozbiljnije da rešava pitanje otpada...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.