Sombor: Nove cene korišćenja parkinga od oktobra

Gradsko veće Sombora usvojilo je predlog JKP "Parking servis Sombor" da se cene komercijalnog parkirališta povećavaju za 2,8 odsto, izuzev cene posebne parking karte, koja se neće menjati, a novi cenovnik primenjivaće se od 1. oktobra.

Pretplatna karta za mesec dana parkiranja u prvoj i drugoj zoni za fizička lica iznosiće 2.633 dinara, umesto sadašnjih 2.561 dinara.

Gradsko veće odobrilo je i izmenu radova JP "Direkcija za izgradnju grada Sombora" o izradi prostorne studije saobraćaja u vezi sa izgradnjom novog parkinga u Somboru. Na sednici Gradskog veća utvrđen je i predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije obilaznice oko Kljajićeva, o čemu će se izjasniti i odbornici na sednici Skupštine grada.

Imenovana je i Komisija za sprovođenje postupka za utvrđivanje predloga za dodelu povelje i nagrade. Iz reda odbornika u sastav Komisije imenovani su Miroslava Drvar, Mirjana Ivković i Radmila Babić. Iz reda istaknutih građana za članove Komisije iemnovani su dr Ratko Paskaš, Milan Stojkov, Jožef Fekete i Saša Radojčić. Komisija je imenovana na period od četiri godine.

Gradsko veće je imenovalo i Komisiju za dodelu priznanja "Avram Mrazović". Predsednik Komisije je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, a članovi su pomoćnik gradonačelnice Atila Pribila, predstavnik Školske uprave Sombor Borislav Staničkov, predstavnik Odbora za obrazovanje Skupštine grada Sombora Dejan Matijević, predstavnik aktiva direktora osnovnih škola Zoran Borak, predstavnik aktiva direktora srednjih škola Jovo Ćato i predstavnik Predškolske ustanove "Vera Gucunja" Aleksandra Perović.

Komisija je imenovana za mandatni period od četiri godine.

  • Parking lešinari

    24.09.2016 16:18
    Parking servis je nepotreban osim u centru BG i NS.U lokalu je parafiskalni namet iliti taksa za budale.Daj mi lovu, dam ti ništa.Posebno silovanje i pljačka su naknade za kidnapovanje vozila đubretarskim krtijama koje zovu pauk ili sudski progon za neplaćanje reketa. Lova završi u privatnim džepovima lokalnih interesnih grupa provučena kroz neki kredit koji majmuni nikad ne vrate.A kako su panduracija i lokalni pacovi u sprezi kod parkinga tu nema spasa onom ko krene protiv njih.Najbolje rešenje je bojkot ili ne korištenje parkinga.
  • Zivan

    22.09.2016 18:49
    Lepo je što Somborci pokušavaju da unesu više reda u parkiranje i da ovu uslugu učine dostupnijom. Ipak, budućnost je u sve većem korišćenju javnog saobraćaja i bicikla, dok automobil ne bi smeo biti osnovno saobraćajno sredstvo u gradskom prevozu...
  • Sloboda

    22.09.2016 15:17
    Narodu
    Ua, lopovi!!!! U Novom Sadu se dnevno ukradu milioni dinara na parking. Gde su ti novci? U cijim dzepovima? Grad nema nista od toga!!???Parking servis je najveca kradja koja se desava pred ocima gradjana!!!!Ua lopovi!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina