Subotica: Roditelji nezadovoljni higijenom u vrtićima

Nakon otpuštanja 70 spremačica iz Predškolske ustanove "Naša Radost" u Subotici, roditelji dece ističu da su zabrinuti zbog higijene u vrtićima.

Oni danima negoduju tvrdeći da se ne brine dovoljno o čistoći objekata. Problem sa prljavštinom je nastao u periodu između davanja otkaza dosadašnjim spremačicama i angažovanja novih radnika preko agencija za spremanje i održavanje objekata.

"Roditelji nisu zadovoljni higijenom u objektima, jer nema radnica koje bi obavljale poslove, od sterilizacije toaleta, kupatila i igračaka, usisavanja soba i hodnika, do pranja podova i prozora. Bojimo se mogućih zaraza koje će se vrlo brzo raširiti po dečijim sobama, ukoliko se nešto ne preduzme", rekla je majka jednog dečaka koji ide u vrtić ove ustanove.

Direktor PU "Naša radost" Jašo Šimić ističe da su svesni problema koji je nastao, ali tvrdi da će se sve rešiti uskoro, jer nove spremačice počinju sa radom.

"Radimo sve da ovaj problem rešimo već ovih dana. Neke spremačice su ranije otišle sa otpremninom, neke su otpuštene 15. septembra, a nekima ugovor ističe 1. oktobra. Želeli smo da preko agencije posao prvo ponudimo našim radnicama i oko 50 njih vraćeno je nazad. Prošle nedelje, posle velikih kiša, situacija je eskalirala, ali stanje se sada popravlja, obišli smo veće objekte i uverili se u to. Problem će se rešiti, ali molimo roditelje za strpljenje", dodao je Šimić.

  • Iskra

    28.09.2016 15:42
    Ko to uzima mito?
    Doveli su neku agenciju iz Beograda koja je sve ljude otpustila, svela higijenu na nivo toaleta na autobuskoj stanici. Ja moje dete ću da ispišem i poslaću ga u privatan vrtić jer ovo što rade gospoda nema nikakvog smisla.
  • nss

    28.09.2016 09:45
    nss
    e to se zove racionalizacija zaposlenih u javnom sektoru...kao i svaki drugi grad i subotica je smanjila broj zaposlenih u vrticima a ne u drugim javnim preduzecima i sada ce nastati haos...primer novi sad...1953 zaposlena na 614 gtupa a onda se otvore jos 44 grupe a broj zaposlenih smanji na 1832....mozda ja nisam normalna ali nista mi nije jasno...ko stedi,na kome i kako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.