Sečanj: Firma predsednika opštine zaradila 21 milion dinara

Opština Sečanj od 2013. do početka septembra ove godine kupila je gorivo vredno 21,37 miliona dinara od firme "Mona" iz Sečnja, koje je delom u vlasništvu predsednika opštine Predraga Miloševića Karasija, a delom u vlasništvu članova njegove porodice, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Četvrtina kapitala "Mona" d.o.o, preduzeća od kog opština godinama kupuje gorivo, u vlasništvu je Predraga Miloševića. Polovinu preduzeća poseduje njegova majka Jovana Milošević, a preostala četvrtina je u vlasništvu njegovog rodjenog brata Miroslava Miloševića, koji je ujedno i jedan od zastupnika firme, navodi VOICE.

Taj novinarski istraživački centar je naveo da je Predrag Milošević Karasi u sukobu interesa po dva osnova. "Zakon o javnim nabavkama prepoznaje sukob interesa, a on postoji jer je Milošević, koji je predstavnik opštine, u isto vreme vlasnik više od jedan odsto kapitala u firmi sa kojom je zaključen ugovor. Sukob interesa je i to što je Miloševićev rođeni brat jedan od zastupnika firme sa kojom posluje opština", navodi VOICE.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, u izveštaju o imovini i prihodima Predraga Miloševića Karasija objavljenom u junu prošle godine ne navodi se vlasništvo u kompaniji "Mona".

"U tom izveštaju, od primanja se navodi samo plata predsednika opštine, koja mesečno iznosi neto 78.000 dinara. Neprijavljivanje imovine je kršenje Zakona o agenciji za borbi protiv korupcije, a za to delo predvidjena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora", piše VOICE.

"Po svemu sudeći, Milošević je sklapajući ugovore sa sopstvenom firmom zloupotrebio službeni položaj u opštini Sečanj. Prema Krivičnom zakoniku, predsednik opštine se smatra službenim licem. Kazna za delo zolupotrebe službenog položaja, ukoliko je dobit veća od 1,5 miliona dinara je od dve do 12 godina zatvora", navodi VOICE.

Milošević je u kratkom razgovoru za VOICE rekao da je on "ugledan čovek". "Ja sam predsednik opštine i ne možete me pitati tako nešto. To nije moja firma. Moj otac je posle smrti to nešto podelio, ta pumpa postoji od 1990. godine. Uglavnom, ja imam referenta za nabavke, on je na odmoru do 3. oktobra, nazovite onda", rekao je Karasi i odbio dalji razgovor.

Milošević je na čelo opštine Sečanj došao 2004. godine i od tada je predsednik opštine. Na tim izborima bio je kandidat grupe građana, da bi na izborima 2008. godine bio reizabran takođe kao odbornik grupe građana, ali uz podršku Demokratske stranke i G17 plus.

Na izborima 2012. godine Karasi je nastupio kao kandidat demokrata, a njegovoj listi pripalo je 45 odsto glasova. U januaru ove godine prešao je u Srpsku naprednu stranku (SNS), a na aprilskim izborima Karasi je bio nosilac liste SNS. Od 2008. do 2012. godine bio je i pokrajinski poslanik.

  • Vladan

    28.09.2016 20:05
    Sve lopov do lopova u toj politici
  • Kaligula

    28.09.2016 19:33
    Drpadzija do trpadzije i topdzije, dzaraju i niko im ne moze ni DZ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina